Bilorientering   19/06/17

Stort skridt mod endnu en DM titel.
De forsvarende Danmarks Mestre, Børge Holm og Jørn Mørup, vandt DM afdeling for tredje gang i træk.
Den fjerde af i alt 6 afdelinger om Danmarks Mesterskabet i bilorientering blev lørdag kørt på Vestsjælland og med motorklubben i Holbæk som arrangør.

Selv om Danmarks Mestrene fra de sidste 3 sæsoner Thisted-kører Børge Holm og kortlæser Jørn Mørup fra Struer startede dette års forsvar af DM guld med en tredje plads i første afdeling tilbage i marts måned, så havde holdet inden weekendens afdeling i det vestsjællandske bragt sig i spidsen i kampen om dette års DM titel. Holdet vandt nemlig begge de to afdelinger der blev kørt i maj.

(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Da Holm og Mørup tog endnu en sejr i lørdagens DM afdeling tog de et stort skridt mod DM guld for fjerde år i træk og for 6. gang i alt. Kun hvis sidste års bronze vindere Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard vinder de sidste to afdelinger kan guldet havne andre steder end hos Holm og Mørup. Under alle omstændigheder er Thisted / Struer mandskabet sikre på mindst DM sølv. DM afgøres ved at medregne de 4 bedste resultater ud af 6 afdelinger, så med 3 sejre og en tredje plads ser det godt ud for Holm og Mørup.

Lørdagens Vestsjællandske afdeling var et løb i typisk sjællandsk stil med mange små detaljer, så deltagerne skulle hele tiden være vågne for at finde den rigtige rute. Efter en lidt forsigtig start fandt Børge Holm og Jørn Mørup ind i en god rytme med et godt tempo. Det blev således kun til 9 strafminutters forsinkelse på hele ruten, og med kun to fejl på ruten var Thisted / Struer mandskabet bedst til at finde den rigtige rute.

Kun klubkammeraterne fra Struer, Morten Jäger og Bent Mikkelsen kørte ruten på en hurtigere tid. Jäger og Mikkelsen havde kun 5 minutters forsinkelse, men lavede 4 fejl undervejs på ruten og da de hver blev belønnet med 25 strafminutter sluttede Struer mandskabet på 105 strafpoint på løbet 3 plads. 2. pladsen i lørdagens 4. afdeling gik til Århus mandskabet Bjarne Andersen og Bernd Thrysøe, mens sidste års DM-sølv vindere, Frederikssund mandskabet Bjarne Hansen og Jan Johansen måtte nøjes med en 7. plads..

De sidste 2 DM afdelinger afvikles ved Vejle i august og på Sydsjælland til september.