Mini Rally   30/08/17

JC-Motorsport fører topklasse i MiniRallySyd
Jan Christensen, Sønderborg og Kristian Flensbak Jørgensen, Aarhus danner makkerpar i MiniRallySyd-Serien i 2017. Makkerparret deltager i 4WD-klassen i en Prodrive Subaru Impreza N12B. Efter et par stabile præstationer i de to første afdelinger af MiniRallySyd-turneringen, troppede teamet op til den 3. afd., Sydjysk Rally omkring Bredsten, ved Vejle, med et vidst pres på skuldrene. Forventningerne blev indfriet og Jan og Kristian finder fortsat mere og mere fart i bilen.

Sydjysk Rally, var teamets tredje løb sammen og første løb efter den lange sommerpause, så det var lidt rust der skulle bankes af og et par forventninger der skulle afstemmes. Men med et godt samarbejde i bilen i de første af sæsonens løbsafdelinger, var både Jan og Kristian enige om at Subaruen skulle have lov til at vise hvad den kunne, og det er ikke så lidt endda.

(Foto: RallyPics.dk // Viggo Johansen)

Men Sydjysk Rally skulle blive et rally med skarp konkurrence i JC-Motorsports klasse. Teamet deltager i Klasse 6 for 4-hjulstrukne rallybiler, og her skal man stå tidligt op for at kunne følge konkurrenterne i R5- og S2000-biler. I Sydjysk Rally var der særligt stor deltagelse i klassen hvor 8 biler stillede til start.

Forud for Sydjysk Rally førte teamet Klasse 6 i mesterskabet med 6 point ned til nærmeste konkurrent, Martin Schütte i Mitsubishi Lancer Evo. Den føring skulle helst bibeholdes, for at have en chance for at kunne vinde mesterskabet.

Løbet bestod af 3 forskellige prøver, hvoraf de to første blev kørt 2 gange hver især og den tredje blev kørt 4 gange. Alle prøver var af høj kvalitet og rene asfaltprøver, med både hurtige og snævre sektioner.

Selvom det var over to måneder siden sidste løb for teamet, blev der hurtigt fundet et godt tempo i bilen og stemningen i kabinen var høj, da alt klappede og eneste job til service var et hjulskift og en dæktrykskontrol.

I løbet af dagen blev tiderne forbedret og teamet kunne køre i mål på en samlet 6.plads og en 4.plads i Klasse 6. Et resultat som teamet er ovenud tilfreds med og som stadig holder dem i toppen af pointstillingen i MiniRallySyd-turneringen.

Lørdag den 7. oktober kører teamet 4. og sidste afdeling af MiniRallySyd-turneringen, Rally Midtjylland, arrangeret af Ikast & omegns MotorKlub.

Forud for Rally Midtjylland fører teamet Klasse 6 med 4 point og skal derfor holde kablet stramt for at kunne køre et mesterskab i hus.