Rallycross   03/10/17

Linnemann er 5. bedst i Europamesterskabet 2017
Ulrik Linnemann og hans utrættelige mekanikere havde ”sidste dag på kontoret” i 2017 udgaven af FIA Europamesterskabet for rallycross. I denne sidste runde gæstede de den legendariske Estering i Nordtyskland

Og som altid var der hård kamp om placeringerne -især opløbet til det første hårnålesving på denne bane er berygtet for at være særdeles spidsfindigt, og her er der altid hård kontakt imellem de potente racecars. Netop dette sving havde en stor rolle i weekendens race. Og det skulle vise sig at være alt andet end ”en dag på kontoret” for Ulrik og hans team.


(Foto: Johnny Loix)

Inden afrejse til det Nordtyske var der ellers en lille, men ikke umulig chance for at tilbageerobre en 3. plads i det samlede mesterskab, og dermed hente medalje hjem til Danmark. Men sådan gik det ikke.

Ulrik fik ellers en super start på weekenden med hurtigste tid i Kvalifikationsheat Q1. Men herfra viste weekenden sig at være en hård og barsk en af slagsen. I Q2 bliver Ulrik og Peugeot’en skubbet ind i barrieren i opløbet til hårnålesvinget. Dette resulterer i et knækket baghjulsophæng, samt et ødelagt bremsesystem. Det ødelagte bremsesystem gør at Ulrik brager ind i muren for enden af svinget. Bilen var i særdeles medtaget stand efter dette.

På mirakuløs vis får teamets mekanikere bilen klar til 3. kvalifikationsheat, med en del skavanker. Men Ulrik formåede alligevel at sætte konkurrenterne på plads med endnu en bedste heattid i Q3.

I Q4 sætter uheldet ind igen, idet forenden af bilen bliver påkørt på på vej ind i det berygtede sving. Dette resulterer i et knækket styretøj.

Med 2 bedste tider og 2 udgåede heat, blev det dog til en semifinaleplads fra bagerste spor.

Ulrik kom bragende fra start i denne semifinale, og er næsten igennem det famøse sving, da han endnu engang bliver ramt på forhjulet og må udgå med knækket styretøj. Og dermed ender 2017 sæsonen brat for nordjyden, med en 5 plads i det samlede mesterskab.

Teamet og jeg er naturligvis en smule skuffede efter denne weekends skader på bilen, kommer det fra Ulrik - men set i bakspejlet formåede vi igen at drille alle de store fabriksteams med 2 hurtigste heat-tider - de kvitterede så med en særdeles hård behandling til følge.

Vi er og bliver "underdogs" i dette fine selskab af fabriksteams, men vi er med til at flytte baren for hvad et privat-team kan præstere. Og vi arbejder allerede nu hen imod en forhåbentlig ligeså spændende 2018 sæson som den vi lige har været igennem!

Tak til alle der har fulgt, og støttet teamet og jeg i 2017 - vi ses i 2018, kommer det afsluttede fra Ulrik.

Linnemann Motorsport


 

Reklamer

H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport


Yokohama Advan dæk