Rally   10/10/17

John Frederiksen sikrede sig totalsejr i sekundduel
Fra en bekymret mine til et bredt grin er der ikke ret langt. I det mindste ikke, når man må døje med et defekt gearskifte, men ender med at vinde generelt med et forspring på 1,377 sekunder foran den nærmeste konkurrent og sædvanlige vinder.

Men dét var, hvad John Frederiksen, Herlufmagle/Roskilde og Thomas Holm Hansen, Hyllinge, gjorde, da de i Rødbyhavn søndag sikrede sig totalsejren i en afdeling af Yokohamamesterskabet 2017.

Det var det sidste sprint af ialt fire sprintløb i Østdanmark; et tilsvarende antal er kørt i Vestdanmark. Finalen køres den 21. oktober. I Rødbyhavn var de to midtsjællændere hurtigere end nogensinde før i deres rappe BMW Compact M3.

Men så var der lige den der bekymrede grimasse ...


BMW-duoen var knivskarpe og lynhurtige allerede fra den første meter og satte hurtigste tid generelt i to af dagens fire heat
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Gearskiftekonsol knækkede
- På den første omgang i dagens andet heat, kunne jeg ikke få bilen i gear, så jeg måtte liste den gennem svingene resten af vejen. Bagefter viste det sig, at en gearskiftekonsol var knækket. Da kneb det med at tro på, at vi kunne gøre os gældende overfor konkurrenterne, fastslog John Frederiksen senere.

De omtalte konkurrenter var den ”sædvanlige vinder“ Steen Andersen, Brøndby og Martin Jørgensen, Ruds Vedby, i Mitsubishi Lancer Evo X, og Anders Lysen, Sorø, og Mette Felthaus, Horsens, i Suzuki Swift Maxi Evo 3. Dertil kom svenske Håkan og Pamela Oddhammer, Södra Sandby, i en lynhurtig Ford Fiesta R5 - en bil som John Frederiksen forlods havde forventet at få svært ved at køre fra i sin højpotente BMW Compact M3.


(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Fik hjælp af konkurrent
Men besværet med at finde et passende gear, fuldførte BMW-holdet alligevel andet heat 6,053 sekunder hurtigere end i dagens første heat. Og så blev der ellers skruet på bilen i en efterfølgende pause.

- Anders Lysen lånte os et svejseværk, så vores supergode servicefolk kunne få konsollen repareret, og gøre os klar til dagens to sidste heat. Derpå gik det faktisk endnu bedre, tilføjede en glad og tilfreds John Frederiksen.

- Bilen kører bedre end nogensinde efter en justering af undervognen, så jeg pressede John til at køre tættere på svingene, før nedbremsning, forklarede Thomas Holm Hansen og tilføjede:

- En ændret geometri i bagakslens hjulophæng har gjort bilen mere forudsigelig og stabil, så vi med senere nedbremsning og højere svinghastighed kunne forbedre vore tider og sikre os totalsejren. En herlig fornemmelse.


(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Mangler bare finalen
I dagens tredje heat var BMW-holdet 10 sekunder hurtigere på sprintbanen end i første heat og de sluttede af med dagens generelt hurtigste tid på 5:51,015 min.

Frederiksen og Holm Hansen blev dagens vinder foran Steen Andersen, Anders Lysen og Håkan Oddshammer. Der var 45 biler til start i rallysprintet.

Nu mangler den sjællandske duo bare Yokohamamesterskabets finale i Kolding før vinterpausen med forberedelser til sæsonen 2018.

Morten Dam
Specialpressen


 
Reklamer

H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport


Yokohama Advan dæk