Bilorientering   18/06/18

DM føring forsvaret med en 3. plads
Selv om de forsvarende Danske Mestre måtte nøjes med en 3. plads i årets 4. DM afdeling på Sjælland holder Børge Holm og Jørn Mørup sommerferie på første pladsen.
Årets 4. ud af i alt 6 afdelinger om Danmarks Mesterskabet i bilorientering blev lørdag af-viklet på Sjælland med udgangspunkt fra Fakse på Stevns. De forsvarende mestre fra de sidste 4 sæsoner, Thisted kører Børge Holm og kortlæser Jørn Mørup fra Struer, måtte se sig slået af 2 sjællandske mandskaber.

Sølvvinderne fra de sidste 2 sæsoner Bjarne Hansen og Jan Johansen fra Frederikssund vandt løbet og er nu kun et point efter Børge Holm og Jørn Mørup i den samlede DM stilling inden årets to sidste afdelinger til efteråret.

Børge Holm og Jørn Mørup hører traditionelt til blandt feltets hurtigste mandskaber, derfor starter de ofte blandt de sidste mandskaber for at minimere at feltet bliver trukket for langt. Lidt usædvanligt havde arrangørerne valgt det modsat ved lørdagens DM afdeling, idet Holm og Mørup blev startet først af alle mandskaber i Mesterklassen, og da ingen af konkurrenterne indhentede Thisted / Struer mandskabet lå holdet alene og forrest i feltet igennem hele løbet. Det betød til gengæld, at det lokale mandskab ikke blev presset til at sætte tempoet i vejret, og Danmarks Mestrene måtte nøjes med løbets 3. bedste tid.

I lighed med Frederikssund mandskabet Poul Erik Nielsen og Henrik Jørgensen noterede Holm og Mørup sig for tre fejl, der alle blev belønnet med 25 strafpoint, men da Frederikssund mandskabet kørte dagens hurtigste tid gik løbets 2. plads til Nordsjælland mandskabet, der dermed også kørte sig op på den samlede 3. plads i DM stillingen.

Struer havde endnu et mandskab til start på Stevns. Morten Jäger og Bent Mikkelsen kør-te et ellers ganske fornuftigt løb, men 2 noteringsfejl i kontrolkortet betød at holdet for 4. gang i år måtte tage til takke med en 6. plads, dermed bliver det ganske vanskelig for Struer mandskabet at nå i medaljerne i år.

De sidste to afdelinger om DM afvikles på Djursland i august og på Sydsjælland til sep-tember. 5 mandskaber kan stadig nå DM guldet, men meget tyder på, at det meget vel kunne blive en direkte kamp mellem Bjarne Hansen / Jan Johansen og Børge Holm / Jørn Mørup.

Resultat 4. afdeling om DM i bilorientering 16. juni 2018.
Arrangør: Stevns Motorklub og Motorklubben Borup og Omegn.

Nr. 1 Bjarne Hansen – Jan Johansen, Frederikssund 63 Strafpoint
Nr. 2 Poul Erik Nielsen – Henrik Jørgensen, Frederikssund 98 Strafpoint
Nr. 3 Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer 110 strafpoint
Nr. 6 Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer 205 Strafpoint

DM stilling efter 4. afdelinger.
Nr. 1 Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer 191 point
Nr. 2 Bjarne Hansen – Jan Johansen, Frederikssund 190 point
Nr. 3 Poul Erik Nielsen – Henrik Jørgensen, Frederikssund 186 point
Nr. 3 Bjarne Andersen – Bernd Thrysøe, Aarhus 186 point
Nr. 5 Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer 176 point
Nr. 5 Rene Hansen, Roskilde – Ole Skov, Thisted 176 point

Struer & Omegns Motor Sport


 

Reklamer

Yokohama Advan dæk


Bruno Hansen Motorsport


H.I. Auto