Bilorientering   26/08/19

Både DM guld og Jysk Fynsk mesterskab til Thisted/Struer mandskab
Børge Holm og Jørn Mørup vandt DM afdeling på hjemmebane
Det kombinerede Thisted / Struer mandskab Børge Holm og Jørn Mørup cementerede DM guldet og vandt også det er jysk fynske mesterskab, da Thy Motor Sport arrangerede Thisted Motor Compagni-løbet. Løbet var tællende som femte afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering samt fjerde afdeling om det er jysk fynsk mesterskab (JFM).

Begge mesterskabsturneringer afvikles over seks afdelinger hvor af de fire bedste resultater er tællende. Allerede inden DM-løbet i Thisted var Børge Holm og Jørn Mørup sikker på at vinde DM guld. Holdet havde i foråret vundet de tre afdelinger og der foruden en tredjeplads og dermed 197 point ud af 200. Det kunne ingen øvrige mandskaber nå op på.
Da Holm og Mørup efter et tæt løb vandt lørdagens femte DM afdeling blev de 197 point til maksimum 200 point.

Børge Holm og Jørn Mørup fik peget vejen ud til endnu en sejr og cementerede DM guldet samt sikrede sig guld i det Jysk/Fynske Mesterskab. Holdet vandt på hjemmebane i Thisted Motor Compagni-Løbet. Det var Thy Motor Sport, der var arrangør af den 5. af i alt 6. afdelinger om DM i bilorientering.

I kampen om JFM var der kun kørt 3 afdelinger inden løbet i Thy og med sejren i turneringens 4. afdeling fjernede Børge Holm og Jørn Mørup også enhver tvivl om det mesterskab. Holm og Mørup har nemlig vundet alle 4 afdelinger og dermed også det samlede Jysk Fynske Mesterskab.

Lørdagens DM afdeling blev kørt i et område Nordøst for Thisted. Derfor var Børge Holm på hjemmebane. Hjemmebanen gav anledning til at tempoet blev skruet godt op fra start i løbet. Børge Holm og hans kortlæser Jørn Mørup var hurtigst af alle på løbets 2 første etaper, men tempoet var åbenbart lige en tand for højt. På begge etaper blev det til fejlkørsler der hver blev straffet med hver 25 strafpoint for en manglende rutekontrol. Så efter 2 af de 7 etaper var Holm og Mørup skubbet helt ned på 4. pladsen i løbet.

I stedet var det Jørn Mørups klubkammerater Morten Jäger og Bent Mikkelsen., der lagde sig i spidsen af løbet. Jäger og Mikkelsen havde kun 5 strafpoint efter de første 2 etaper, men Struer mandskabets føring blev kort, da det blev til 2 fejlkørsler på både 3. og 4. etape. I stedet var det Frederikssund mandskabet Poul Erik Nielsen og Henrik Jørgensen der kunne overtage løbets føring på løbet 3. etape. Frederikssund mandskabet havde imidlertid 2 fejlkørsler på løbets 5. etape, så selv om Børge Holm og Jørn Mørup overså en rutekontrol og dermed måtte notere sig yderligere 25 strafpoint på 5. etape, var det endelig Thisted / Struer mandskabets tur til at overtage løbets føring. Til gengæld gled Frederikssund mandskabet ned på løbets 4. plads.

Da alle 4 tophold i løbet kørte fejlfrit på de sidste 2 etaper og på næsten identiske tider var løbet afgjort til fordel for Holm og Mørup, der dermed sluttede med at leve op til favorit-værdigheden.

Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen ærgrede sig meget over de 4 fejlkørsler på etape 3 og 4, for selv om holdet var bedst på alle de 5 øvrige etaper rakte det kun til en samlet 2. plads. Til gengæld kunne Jäger og Mikkelsen glæde sig over at marginalerne var med dem i forhold til 3. og 4. pladsen som kun var henholdsvis 3 og 5 strafpoint efter ved målet.

I den samlede DM stilling betød 2. pladsen til Morten Jäger og Bent Mikkelsen at Struer mandskabet er tilbage i medaljekampen i DM. Poul Erik Nielsen og Henrik Jørgensen fra Frederikssund er favoritter til sølvet, men hele 3 mandskaber kan med en sejr i finaleløbet i oktober overtage sølvpladsen, blandt dem Morten Jäger og Bent Mikkelsen.

Resultat Thisted Motor Compagni Løbet 2019
Thy Motor Sport, lørdag den 24. august 2019.
5. afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering. 38 deltagende mandskaber.