ERC   16/05/07

Kenneth Hansen har lagt sig i spidsen
- Efter sin andenplads i Frankrig
Det var Michael Jernberg der tog sejren i den franske del af rallycross EM runden, han kørte som nummer et fra start til slut. Kenneth Hansen blev toer men jagede febrilsk Michael gennem hele finaleløbet.

- Vi havde en rigtig god fight lyder det fra en grinende Kenneth Hansen. Det er bare super at have en fair dyst uden at alting bliver sat over styr. Jeg tror vi gav publikum fuld valuta for pengene. Vi lå flere gange side om side, men jeg måtte jo desværre trække mig.


Kenneth Hansen og Michael Jernberg.
(Foto: Kenneth Hansen Motorsport)

I det første sving i A-finalen blev det lidt for trangt da Andreas Ericsson forsøgte at klemme sig ind imellem Jernberg og Hansen. Det endte med en ødelagt bil for Ericsson og han måtte udgå. Så kom Per Eklund farende op på 3. pladsen. Han havde vundet B-finalen hvor sejren blev en realitet da Lasse Larsson måtte udgå efter en påkørsel af Ludvig Hunsbedt. I A-finalen lykkedes det Eklund at holde den hurtige franskmand Olivier Anne bag sig, helt til det sidste sving hvor de tørnede sammen og han måtte nøjes med en 4. plads. Sverre Isachsen kom ind på en 5. plads.

Hansen syntes at hans Citroen C4 fungerede fint, specielt på tørt underlag. Under lørdagens kvalifikationsløb satte Kenneth en ny officiel banerekord på Circuit des Duc, hvilket selvfølgelig blev fejret på behørig fransk vis med champagne.

I løbet af søndagen regnede det i ny og næ hvilket gjorde banen smattet. Hansen fik hverken bilens setup eller formiddagens kørsel til at fungere. I finalen blev det noget bedre og Hansen kunne lige følge med i Jernbergs vindertempo - "Vi må tage ved lære af disse regn kørsler og gøre det bedre næste gang" sagde Kenneth.

Den næste afdeling af EM bliver i Nyirad, Ungarn den 2-3. juni.

Resultaterne fra A-finalen i Frankrig:
1. Michael Jernberg (S), Ford Focus 20 p.
2. Kenneth Hansen (S), Citroen C4 17 p.
3. Olivier Anne (F), Citroen C4 15 p.
4. Per Eklund (S), Saab 93 13 p.
5. Sverre Isachsen (N), Ford Focus 12 p.
6. Andreas Ericsson (N), Ford Fiesta 11 p.

Stillingen i EM:
Plac.KørerPoint
1Kenneth Hansen32
2Michael Jernberg30
3Lars Larsson28
4Per Eklund26
5Ludvig Junsbedt24
6Andreas Eriksson23
6Sverre Isachsen23
8Morten Bermingrud18
8Jos Kuypers18
10Olivier Anne15
11Ole Kristian Nøttveit10
12Harald Sachweh8
12Koen Pauwels8
14Jean-Luc Pailler7
15Pavel Koutný5
16Rustam Minnikhanov4
17João Tabaio3
18Ayrat Shaymiev2
18Marc Laboulle2

Henrik Bess


 
Reklamer

Yokohama Advan dæk


Bruno Hansen Motorsport


H.I. Auto