UAE Desert Challenge   04/11/08

Ivan Reedtz-Thott 2’er i VM
Den danske ørken-racer og Dakar-deltager, Baron Ivan Reedtz-Thott, sikrede sig i weekenden 2. pladsen i Verdensmesterskabet i cross-country rally for quads, dvs. firehjulede racermotorcykler.

Reedtz-Thott kørte i mål på 9. pladsen i UAE Desert Challenge, som fandt sted i Dubai og var sidste afdeling af Verdensmesterskabet. Han opnåede dermed tilstrækkeligt mange VM-points til, at 2. pladsen i årets verdensmesterskab kom i hus.

For et år siden sadlede Ivan Reedtz-Thott om fra racerbiler til de ekstreme firehjulede quads. Han lagde stærkt ud med at vinde Farao-rallyet i Ægypten 2007 og satsede i år på en topplacering i VM.

”Målet med min VM-deltagelse i år var, at opnå en medalje. Og 2. pladsen i VM er bestemt et resultat, jeg er meget glad for,” siger Ivan Reedtz-Thott, der kørte en firehjulstrukken Can-Am Renegade motorcykel.


Ivan Reedtz-Thott sikrede sig i weekenden 2. pladsen i Verdensmesterskabet i cross-country rally for quads.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

”Rallyet i Dubai var en hård, men også fantastisk oplevelse. Det strakte sig over seks dage – i alt 2197 kilometer – og hver dag kørte vi mellem 350 og 450 kilometer i kraftig hede. Temperaturen i skyggen var ikke mindre end 49 grader Celcius!” Det danske team havde imidlertid et problemfrit løb takke være god forberedelse og omsorgsfuld service af tekniker Allan Sørensen.

Ivan Reedtz-Thott lå på et tidspunkt på 6. pladsen i feltet af i alt 20 quads, men måtte tage til takke med 9 pladsen da løbet sluttede fredag. Til gengæld blev det så til en VM sølvmedalje for sæsonen 2008. VM Guldet gik til Tuneseren Karim Dilou, som er den første Tuneser, der har vundet VM guld i en motorsportsdisiplin.

Bilklasssen i UAE Desert Challenge blev vundet at den lokale mand, Nasser Al-Attiyah og hans svenske co-driver Tina Thörner i BMW X3. Klassen for de 2 hjulede motorcykler blev for 5. gang vundet af tidligere Dakar vinder, franskmanden Cyril Despres på KTM.

Inden Ivan Reedtz-Thott skiftede til firehjulet motorcykel han han deltaget i det berømte Rallye Dakar seks gange i bil, senest i 2005, hvor det blev til en samlet 35. plads med Niels Heede Pedersen i co-driversædet.

Udsendt af Scandinavian Racing Press på vegne af Ivan Reedtz-Thott


Læs mere om:
  • Ivan Reedtz-Thott

  •  
    Reklamer

    Bruno Hansen Motorsport


    H.I. Auto


    Yokohama Advan dæk