EM Rally   30/08/16

Rallydrama i Tjekkiet
Jacob Madsen og Line Lykke Jensen måtte se andenplads blive til fjerdeplads i EM-rally
Som forskud på deres deltagelse i europamesterskabet i rally i 2017 havde Danmarks store rallytalenter Jacob Madsen fra Dianalund og Line Lykke Jensen fra Stenløse i weekenden fragtet deres Opel ADAM R2 til Tjekkiet for at deltage i Barum Rally tællende til dette års EM i rally.

”Det er et benhårdt løb over flere dage med 220 kilometers hastighedsprøver, hvor hele den europæiske elite stiller op,” fortæller Jacob Madsen.


Jacob Madsen og Line Lykke Jensen kørte med et gennemsnit på lige under 100 kilometer i timen med deres Opel ADAM R2 på de snoede og vanskelige tjekkiske veje. Her har de sluppet med alle fire hjul
(Foto: Josef Petru)

Danskerne havde dog forberedt sig grundigt og kørte på meget fine tider i EM-klassen for tunede, tohjulstrukne biler under 1600 ccm, hvor de var oppe mod 30 konkurrenter.

Længe så det ud til, at Jacob Madsen og Line Lykke Jensen skulle køre sig ind på en andenplads, og på en af hastighedsprøverne satte de hurtigste tid i deres klasse. Men så tog tingene en drejning. En konkurrent, der skulle overhales, skød et stykke asfalt op i køleren på den lille Opel ADAM, så der gik hul, og det måtte repareres nødtørftigt på landevejen i mørke. I forvirringen opstod der et lille kommunikationskiks mellem de to kørere, som gjorde, at de stemplede et minut for tidligt ind til næste tidskontrol. Det kostede 60 sekunders straf.

”Desuden mistede vi lyden i samtaleanlægget på en 19 kilometer lang hastighedsprøve, og det kostede nok 12 sekunder,” vurderer Line Lykke Jensen.


En af nattens hastighedsprøver gik gennem byen Zlin under overværelse af flere tusinde tilskuere. Her passerer Jacob Madsen og Line Lykke Jensen hovedtribunen
(Foto: Josef Petru)

Løbets 18 hurtigste biler var firehjulstrukne med mange flere hestekræfter, og først som nummer 19 totalt og nr. 1 i EM-klassen kom første tohjulstrukne rallybil, en anden Opel ADAM R2. Jacob Madsen og Line Lykke Jensens mulige andenplads i EM-klassen blev nu til en fjerdeplads og nr. 26 totalt, men i reel køretid var de kun 1,5 sekunder fra at blive nr. 2 og dermed nr. 22 totalt.

”Det var det hårdeste og teknisk mest krævende løb, jeg har kørt i min karriere,” siger Jacob Madsen, der hermed fik en god fornemmelse af niveauet til næste års EM-indsats.


Jacob Madsen og Line Lykke Jensen brugte hele tre dage inden Rally Barum på at træne på de meget krævende hastighedsprøver
(Foto: Josef Petru)

Næste gang Jacob Madsen og Line Lykke Jensen stiller til start i Danmark, bliver i FTZ Rally Roskilde lørdag den 24. september på landevejene omkring Roskilde, hvor alle motorsportsfans kan se det talentfulde rallyhold tage næste skridt på vej mod danmarksmesterskabet i rally i deres Opel ADAM. Jacob Madsen og Line Lykke Jensen skal blot blive nr. 5 i klassen, så er et danmarksmesterskab hjemme.

Resultater:
46. Barum Czech Rally Zlín 2016
EM-klassen for tohjulstrukne, tunede biler under 1600 ccm

1. Chris Ingram – Elliott Edmondson, Storbritannien, Opel Adam R2, 2:20:55.1 (nr. 19 totalt)

2. Łukasz Pieniążek - P. Mazur, Polen, Opel Adam R2, 2:21:18.4 (nr. 22, totalt)

3. Václav Dunovský – Petr Glössl, Tjekkiet, Peugeot 208 VTi R2, 2:21:51.4 (nr. 24 totalt)

4. Jacob Madsen - Line Lykke Jensen. Danmark, Opel Adam R2, 2:22:19.1, (nr. 26 totalt)

Opel Danmark
Intercom


 

Reklamer

H.I. Auto


Yokohama Advan dæk


Bruno Hansen Motorsport