Rally   07/03/24

Hæder til rallysportens helte
Store præstationer i dansk rally hyldet på Dansk Rally Clubs 70 års generalforsamling

På Dansk Rally Clubs generalforsamling onsdag i Ringsted blev en række hæderspriser uddelt.


På Dansk Rally Clubs 70 års generalforsamling blev de historiske rallykørere Kenneth Kruse Simonsen, Charlottenlund, og Otto Kristensen, Tune, hædret med Rallye Monte-Carlo-pokalen for bedste danske placering i årets Rallye Monte-Carlo Historique. Arne Pagh fra Strib modtog Arne Guldmarks Ærespokal for en særlig indsats for dansk rally, mens Tom Larsen fra Stege modtog Søren Terps Ærespokal til en teknisk rallyperson, der fortjener en særlig påskønnelse.
(Foto: Dansk Rally Club)

En af klubbens fornemste pokaler, Arne Guldmarks Ærespokal, der gives til en person, der har gjort eller gør en særlig indsats for dansk rally, blev overrakt til rallykøreren og rallyorganisatoren Arne Pagh fra Strib.

Arne Pagh har blandt andet vundet dansk og nordisk mesterskab i rally, været løbsleder for en række rallyer samt en af skaberne af det moderne og kompakte format for rally, hvor et løb kan afvikles på kun en dag, og gennem årene har han vundet mange topplaceringer i Rallye Monte-Carlo Historique; i år blev han således nr. 10 ud af 260 startende mandskaber. Pokalen blev indstiftet i 2014 af den tidligere succesrige bane- og rallykører i 1960’erne, nu afdøde Arne Guldmark.


Rallykøreren og løbsorganisatoren Arne Pagh fra Strib modtog onsdag Arne Guldmarks Ærespokal, der gives til en person, der har gjort eller gør en særlig indsats for dansk rally. Arne Pagh blev hædret for såvel sine sportslige præstationer som sin organisatoriske indsats for dansk rally. Det skete på Dansk Rally Clubs 70 års generalforsamling i Ringsted.
(Foto: Dansk Rally Club)

Rallykørerpokalen, som uddeles til årets bedste, hurtigste og mest vindende danske rallykører, gik i år til Jacob Madsen fra Ruds Vedby. Han kunne dog ikke være til stede for at modtage den. Denne vandrepokal har været i spil siden klubbens stiftelse i 1954.

Der var også hyldest til det bedste danske mandskab i dette års udgave af Rallye Monte-Carlo Historique. Rallye Monte-Carlo-pokalen gik for andet år i træk til søn og far-mandskabet Kenneth Kruse Simonsen fra Charlottenlund og Otto Kristensen fra Tune. De blev i deres Lancia Fulvia HF fra 1968 nr. 9 ud af løbets 260 deltagende mandskaber.


De historiske rallykørere, søn og far-mandskabet Kenneth Kruse Simonsen, Charlottenlund, og Otto Kristensen, Tune, har fået overrakt Rallye Monte-Carlo-pokalen for bedste danske placering i årets Rallye Monte-Carlo Historique i deres Lancia Fulvia HF fra 1968. Det skete ved Dansk Rally Clubs generalforsamling onsdag i Ringsted.
(Foto: Dansk Rally Club)

Som nyt æresmedlem blev Søren Terp fra Jyllinge kåret for sin indsats for dansk rallysport. Han var for 50 år siden topkører i dansk hastighedsrally med flere deltagelser i Rallye Monte-Carlo og desuden klubbens formand 1988-1966.


Søren Terp fra Jyllinge blev onsdag kåret som nyt æresmedlem i Dansk Rally Club. Han var for 50 år siden topkører i dansk hastighedsrally med flere deltagelser i Rallye Monte-Carlo og desuden klubbens formand 1988-1966. Her får han overrakt hæderen af klubbens formand Jørgen Esbensen, Vordingborg.
(Foto: Dansk Rally Club)

Søren Terp havde samtidig udsat en ny ærespokal, som går til en af rallysportens ”skjulte helte”, en rallyserviceperson, rallymekaniker eller rallyteknisk official, der fortjener en særlig påskønnelse. Pokalen blev overrakt til Tom Larsen fra Stege for hans virke på mange niveauer i rallysporten, lige fra servicemand til i dag at være en af sportens tekniske kontrollanter.


Tom Larsen fra Stege modtog onsdag Søren Terps Ærespokal for sit virke på mange tekniske niveauer i rallysporten, lige fra servicemand til i dag at være en af sportens tekniske kontrollanter. Det skete på Dansk Rally Clubs generalforsamling, hvor han fik overrakt pokalen af stifteren Søren Terp fra Jyllinge.
(Foto: Dansk Rally Club)

Dansk Rally Clubs to ældste medlemmer er nu begge æresmedlemmer. Rudolf Bork Andersen, Vanløse, på 89 år blev æresmedlem i 2014, og han får nu følge af 87-årige Søren Terp.


Dansk Rally Clubs to ældste medlemmer er nu begge æresmedlemmer. Rudolf Bork Andersen, Vanløse, 89 år, blev æresmedlem i 2014, og han får nu følge af 87-årige Søren Terp, Jyllinge. Begge var en del af klubbens ledelse i mange år.
(Foto: Dansk Rally Club)

Endelig blev et nyt medlem valgt ind i den hæderkronede klubs bestyrelse. På grund af sygdom har det relativt nye bestyrelsesmedlem Per Brodersen fra Stauning måttet trække sig. I stedet valgtes Kjeld Seidler fra Fensmark. Han er tidligere rallykører og nuværende værkstedschef i det nye bilmuseum Classic Car House.


Kjeld Seidler fra Fensmark er valgt som nyt medlem i Dansk Rally Clubs bestyrelse. Det skete på klubbens 70 års generalforsamling onsdag i Ringsted. Kjeld Seidler er tidligere rallykører og nuværende værkstedschef i det nye bilmuseum Classic Car House.
(Foto: Dansk Rally Club)

Generalforsamlingen sluttede med fejringen af Dansk Rally Clubs 70 års jubilæum.

Pokaler uddelt ved Dansk Rally Clubs generalforsamling onsdag den 6. marts 2024:

Rallykørerpokalen – ”Årets bedste danske rallykører”: Jacob Madsen
Rallye Monte-Carlo Pokalen: Kenneth Kruse Simonsen / Otto Kristensen
Arne Guldmarks Ærespokal: Arne Pagh
Søren Terps Ærespokal: Tom Larsen
Copenhagen Rally Cup – 1. kører: Henrik Munk Hansen
Copenhagen Rally Cup – 2. kører: Jeannette Kvick
DRC Cup 1: Kasper Nyman Andersen
DRC Cup 2: Jacob Madsen
DRC Cup 3: Steen Andersen
Historisk Rally Cup: Kim Boisen
KRB Cup: Søren Lind Andersen

Rallykørerpokalen, der er evigt vandrende, går til årets bedste, hurtigste og mest vindende danske rallykører. Med en imponerende historie helt tilbage fra 1954 er pokalen gennem 70 år blevet vundet af en perlerække af dansk rallysports største navne.

Rally Monte-Carlo pokalen er en historisk vandrepokal, som tildeles bedst placerede danske rallyhold i Rallye Monte-Carlo afviklet af Automobile Club de Monaco. Hvis der ikke er danske placerede hold i selve Rallye Monte-Carlo, tildeles pokalen det bedst placerede danske rallyhold i Rallye Monte-Carlo Historique, ligeledes afviklet af Automobil Club de Monaco. Vandrepokalen blev i 1967 udsat af KDAK (Kongelig Dansk Automobil Klub), men bortkom i 1970. I 1978 genfandt man den oprindelige pokal i hos arrangørerne i Monaco, og den blev efterfølgende af KDAK overdraget til Dansk Rally Club til klubbens forvaltning og ejendom.

Arne Guldmarks ærespokal gives til en eller flere personer, der har gjort eller gør en særlig indsats for dansk rally. Arne Guldmark Hansen var født i Dragør den 5. juli 1924. Han var en af dansk motorsports betydelige personligheder med mange topresultater i ind- og udland i motorsportens guldalder i 1960’erne. Arne Guldmark vandt danmarksmesterskab på bane i 1961 i Volvo PV544 og i rally i 1965 med Hans Aron Jensen i Ford Anglia. I 1962 vandt han KDAK’s 6. internationale Caltex Økonomiløb sammen med Hans Aron Jensen i Ford Anglia. I 1962 blev Arne Guldmark sammen med Carl Syberg i sin Volvo PV544 nummer fem i et af datidens absolut hårdeste og længste rallyer, det 10.000 km lange Tour d’Europe. Han deltog fem gange i Tour d’Europe og tre gange i Rallye Monte-Carlo.

Søren Terps Ærespokal gives til en dansk rallyserviceperson, rallymekaniker og/eller rallyteknisk official, der fortjener en særlig påskønnelse for sit langvarige tekniske arbejde i rallysportens kulisse med servicering af ”sit” rallyhold, opbygning og vedligeholdelse af rallybiler samt teknisk hjælp inden for dansk rallysport. Stifteren Søren Terp var for 50 år siden topkører i dansk hastighedsrally med flere deltagelser i Rallye Monte-Carlo og desuden klubbens formand 1988-1966.

Dansk Rally Club (DRC) er en automobilsportsklub tilsluttet Dansk Automobil Sport Union (DASU) som en ud af 77 klubber. DRC er en landsdækkende klub og netværk for tidligere og nuværende erfarne rallykørere (1. og 2. kørere). DRC er af en landets ældste automobilsportsklubber og tæller i dag 84 medlemmer.

Æresmedlemmer i Dansk Rally Club: Udover R. Bork Andersen og Søren Terp er europamestrene i rally i 2000 og verdensmestre for privatkørere i 2001, Henrik Lundgaard, Hedensted, og Jens Chr. Anker, Skævinge, æresmedlemmer.

Dansk Rally Club


Michael Eisenberg


 
Reklamer

H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport


Yokohama Advan dæk