Rally   08/03/24

Jeanette Kvick og Charlotte Lebeck gennemfører krævende offroad ørkenrally
På kvindernes internationale kampdag, kom to danske kvinder i mål i det krævende offroad ørkenrally, Rally Jameel i Saudi-Arabien, da Jeanette Kvick, Holstebro og Charlotte Lebeck, Ans, som de første danske kvinder, gennemførte det Saudiarabiske offroad ørkenrally, Rally Jameel, som blev kørt for 3. gang.


Kører Jeanette Kvick (th) og codriver Charlotte Lebeck Østergaard fejrer gennemførelsen af deres første offroad ørkenrally

Efter starten i byen Hail for fire dage siden og 1.460 km intens og udfordrende kørsel igennem den Saudiarabiske ørken, kom de to danske rally-kvinder, Jeanette Kvick, Holstebro og Charlotte Lebeck, Ans først på eftermiddagen, på kvindernes internationale kampdag fredag, d. 8. marts, i mål i Jeddah (King Abdullah Economic City) i det vestlige Saudi-Arabien.

Rally Jameel er et off-road regularity rally, som I 2024 bestod af fire dags etaper. Dag 1 fra Hail til Alula – 488 km., dag 2 fra Alula til Umloj – 387 km., dag 3 fra Umloj til Yanbu – 194 km, og endelig dag 4 fra Yanbu til mål i Jeddah – 391 km, i alt 1.460 km, hvoraf en stor del var sekundetaper.

I modsætning til hastighedsrally, hvor det gælder om at komme hurtigst fra A til B, er regularity rally en løbsform, hvor det handler om, på indlagte sekundetaper, at overholde en given gennemsnits hastighed, så man hele tiden er på rette sted på ruten på rette tidspunkt, indenfor meters nøjagtighed.

En typisk gennemsnitshastighed i Rally Jameel er på 70 km/t totalt, og 36 – 38 km/t på de indlagte sekundetaper, som man kun kender starten på. På de ujævne, bløde og til tider stenede veje i ørkensandet, er det en udfordring blot at holde disse hastigheder.


Dannebrog blev efter mål i Jeddah luftet i den varme ørkenluft

Jeanette Kvick udtaler efter løbet:
” Det har været en kæmpe oplevelse, og vi er superglade for at vi fik muligheden for at deltage. Skulle muligheden byde sig igen, vil vi omgående sige ja tak. Efter de første par etaper fik vi knækket koden, og på 2. dagen fik vi en 8. plads generelt på en af sekundetaperne. Vi har bl.a. kørt dele af Dakar rallyruten, så det har ikke ‘bare’ været flad tør ørken. Charlotte har gjort et kæmpe arbejde som codriver. Selvfølgelig har der været fejl undervejs, men at finde vej i en ørken uden egentlige veje er ikke helt nemt. Jeg har haft opgaven med at køre bilen, holde styr på noterne fra Charlotte, holde gennemsnitshastigheden, holde styr på delmål, så vi var helt skarpe på hvor vi skulle dreje, og i hvilken retning efter kompasset”.

Teamet har under løbet haft stor hjælp fra en af Skandinaviens bedste regularity- og orienteringskørere, Jan Søndergaard fra Ikast, som hjemmefra har sekunderet kvinderne igennem løbet, og stået til rådighed hvis de havde spørgsmål til den løbsform, som de ikke er vant til fra hastighedsrally. Normalt er de codrivere i hastighedsrally, hvor de er vant til at guide rallykørere igennem de hurtige hastighedsprøver.

Charlotte Lebeck kommenterer:
”Vi har prøvet lidt af hvert i den her udfordring, hvor det har været meget varmt med langt over 30 grader hver dag. Vi har haft et par sivepunkteringer, hvor vi måtte skifte hjul. Det har støvet og støvet fra de andre deltagere, så vi kun kunne se få meter frem. Indimellem har vi nærmest kørt i blinde. I modsætning til de fleste andre deltagere, har vi ikke været kørt fast i sandet, så stor cadeau til Jeanette for at styre bilen sikkert igennem de mange kilometer ørkenrally på en sikker måde. Det har virkelig været en udfordring, men en udfordring vi gerne tager igen”.


Hjælme og kørerdragter gjorde det til en rigtig varm tur for de danske kvinder, når temperaturen sneg sig op over 30 grader

Resultaterne taler for sig selv for et rigtigt godt gennemført ørkenrally, som de danske kvinder betegner som en stor succes, når man tager i betragtning, at det er deres første deltagelse.

De slutter på en generel 21. plads af 55 deltagere, og nr. 16. i klasse PT4 med 41 deltagere.

Fra Jeanette Kvick og Charlotte Lebeck lyder der en stor tak til alle samarbejdspartnere, følgere og familier, samt til Dansk Automobil Sports Unions vejsportsudvalg, som gav dem muligheden.

Det har været en oplevelse for livet.

Jeanette og Charlottes daglige historier og oplevelser fra Rally Jameel kan ses på teamets Facebookside:
facebook.com/profile.php?id=61555848804456

rallypics.dk
Viggo Johansen


Læs mere om:
 • Charlotte Lebeck Østergaard
 • Jeannette Kvick

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk