Rally Sprint   07/04/24

Ib Kragh: ”Det bliver rart at komme i gang igen.”
En lang vinterpause slutter på søndag for Ib Kragh. Sammen med sin faste servicemand Bo Mølgaard tager rallykøreren fra Juelsminde hul på 2024-sæsonen, når de deltager i første afdeling af Yokohama-mesterskabet Vest, som finder sted i Ringkøbing.

”Ringkøbing er lidt min anden hjemby. Jeg er kommet der meget gennem årene, og jeg elsker den by. Hvis ikke jeg boede i skønne Juelsminde, så ville jeg flytte dertil,” siger Ib Kragh. ”Samtidig er det min gode ven Hans Erik Madsen, som er arrangør af løbet, og ham har jeg gennem vinterens løb haft et tæt samarbejde med, hvor vi har arbejdet for at få en ny aftale om tv-dækning af Dansk Super Rally.”


Lørdag testede Ib Kragh for første gang i år sin Hyundai i20N Rally2.

En anden ting, han har brugt vinteren på, er at forberede Rally Juelsminde, som finder sted til august.

”Og efter at have brugt en masse tid på både rallyet og tv-aftalen bliver det rart at komme i gang igen, at sidde i rallybilen og kun tænke på at køre stærkt,” siger han. ”Det har jeg savnet.”

Rallybilen har dog ikke været glemt og gemt væk siden sidste års finale i oktober. Hyundai i20N Rally2-bilen har ikke blot fået nye farver. Sammen med sit trofaste serviceteam har Ib Kragh også klargjort bilen efter alle kunstens regler.

”Den har fået de seneste opdateringer. Det er bl.a. nye støddæmpere, og til maj kommer der også nogle nye dele til motoren. Hvad det bliver, ved vi ikke, men det er det, Hyundai Motorsport har varslet,” fortæller Ib Kragh. ”Selv har vi skiftet bl.a. turbolader, aksler og andre sliddele, så nu kan den forhåbentlig køre to år igen uden problemer, ligesom den har gjort i de to foregående år. Alt har været adskilt og er blevet gennemgået, så vi mener, at bilen er ok.”

I lørdags gav Ib Kragh så for første gang gas i rallybilen. Det skete ved en rallytest øst for Lunderskov, som han fik lejlighed til at gennemkøre 14 gange.

”At sætte sig ind i rallybilen burde være lige så naturligt som at stå ud af sengen og gå, men man skal lige ind i rytmen igen, få rutinen med de mange knapper og genfinde bremsepunkter,” forklarer han. ”Nogen af konkurrenterne har jo kørt løb i udlandet, så det gælder om at komme i gang, men nu har jeg igen fået lidt føling med bilen.”

IK Motorsport


Læs mere om:
 • Ib Kragh
 • Ringkøbing
 • 14/04/24 - Ringkøbing - Rally Sprint

 •  
  Reklamer

  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto