Bilorientering   15/09/24

Struer mandskaber har stadig medaljechancer i Nordisk Mesterskab, selv om marginalerne ikke var dem i Sverige
Morten Jäger og Bent Mikkelsen ligger nu nr. 4, mens Børge Holm og Jørn Mørup samlet er nr. 7.

Årets 2 svenske afdelinger om det Nordiske Mesterskab i bilorientering blev fredag og lørdag afviklet i et område nær Uppsala i Sverige.

10 danske mandskaber deltog og de var godt med fremme i begge afdelinger.

For de 2 lokale mandskaber fra Struer: Morten Jäger / Bent Mikkelsen og Børge Holm / Jørn Mørup var kravene forskellige Jäger og Mikkelsen havde en 3. plads med fra de danske afdelinger som så gerne skulle suppleres med 2 topplaceringer i de svenske afdelinger. Marginalerne var bare overhovedet ikke med dem i det svenske. I fredagens afdeling sluttede Morten Jäger og Bent Mikkelsen på nøjagtig samme antal strafpoint i både minutter og sekunder som Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard. Men i kraft af en regel om bedste resultat på sidste etape som tællende ved point lighed, var det Ikast mandskabet, der løb med sejren.

Børge Holm og Jørn Mørup blev nr. 7 og nr. 6 i de 2 svenske afdelinger om Nordisk Me-sterskab i bilorientering. Dermed er Holm og Mørup på en samlet 7. plads i NM inden de sidste afdelinger i Finland.
(Foto: SOMS)

I lørdagens afdeling gentog scenariet sig næsten igen. Denne gang var det 3 sekunder der adskilte de to mandskaber og igen var det Ikast brødrene der trak det længste strå. Eneste forskel var at et finsk mandskab havde sikret sig sejren, dermed var det 2. og 3. pladsen, der blev afgjort med få sekunders margin.

For Børge Holm og Jørn Mørup skulle der følges op på den flotte start på NM serien, hvor de vandt begge de danske afdelinger i foråret. Det blev desværre ikke en så opløftende weekend for Holm og Mørup. I fredagens afdeling blev det til en 7. plads og i lørdagens afdeling blev det en 6. plads. Specielt i lørdagens afdeling gik det ellers godt for Holm og Mørup, men 2 dumme fejl kostede 2. pladsen i løbet.

Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen kørte med en 2. og en 3. plads i de svenske afdelinger sig op til en foreløbig placering som nr. 4 i Nordisk Mesterskab inden de sidste løb i Finland.

Med resultaterne fordrer det 2 topplaceringer til de to Struer mandskaber for at komme i medaljerne, når de sidste 2 afdelinger om året Nordiske Mesterskab afvikles i Finland allerede om 2 uger.

Inden det går løs i Finland skal der allerede på lørdag afvikles en afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering. Løbet på lørdag er næstsidste afdeling om mesterskabet og afvikles ved Holbæk på Sjælland.

For Børge Holm og Jørn Mørup gælder det på lørdag, at en sejr kan betyde at Holm og Mørup vinder DM-guld for 12. gang og dermed forsvarer deres nuværende mesterskab.