Bilorientering   29/09/24

Top placeringer i Finland var ikke nok til medaljer for Struer mandskaber
Årets 2 sidste afdelinger om det Nordiske Mesterskab i bilorientering blev fredag og lørdag afviklet i et område i det sydlige Finland.
10 danske mandskaber deltog og specielt i fredagens afdeling var de lokale mandskaber godt med fremme.

Børge Holm og Jørn Mørup blev nr. 3 og nr. 7 i de 2 finske afdelinger om Nordisk Mesterskab i bilorientering. Dermed sluttede Holm og Mørup på en samlet 6. plads i NM.

Fredagens afdeling ved Riihimäki var et rigtigt svært løb i et meget krævende terræn. Sværhedsgraden steg markant ved at det gav et massivt regnvejr under løbet. For de 2 lokale mandskaber fra Struer: Morten Jäger / Bent Mikkelsen og Børge Holm / Jørn Mørup blev det til 2 topplaceringer da de lokale mandskabet indtog hhv. en 2. og en 3. plads i fredagens afdeling. De regerende Nordiske Mestre svenske Björn Henriksson og Ulf Andersson var helt suveræne og sikrede sig med sejren endnu et Nordisk Mesterskab. Det var ikke specielt tæt mellem de 4 første. Over en halv time i forskel mellem hver af de 4 forreste er en stor margin i toppen.

Sidste års sølv vindere Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard var under en fejlkørsel så uheldige at de fik sat deres bil så godt fast, at det var umuligt at få den fri. Først da man dagen efter fik fat i en traktor lykkedes det at få bilen fri. Dermed fik Søndergaard ikke point i fredagens afdeling.

I lørdagens afdeling var det ikke danskernes dag. Kun Harald og Jan Søndergaard kom i top 5 med en 2. plads. Et resultat der betød, at de som eneste danske mandskab i medaljerækken sluttede med en samlet bronzemedalje.

For Børge Holm og Jørn Mørup var der mere fart i bilen end i fredagens afdeling, til gengæld sad præcisionen ikke lige i skabet. Hele 13 fejlkørsler og en skuffende 7. plads blev det til for Holm og Mørup. For Morten Jäger og Bent Mikkelsen blev det kun til en meget lille del af løbet. Under skarp drejning i nogle halv store sten knækkede et baghjuls ophæng, og de måtte udgå før de for alvor var kommet i gang.

Med resultaterne slutter Morten Jäger og Bent Mikkelsen som nr. 5 i kampen om Nordisk Mesterskab, mens de nykårede Danmarks Mestre Børge Holm og Jørn Mørup slutter NM-sæsonen som nr. 6.

Med de nordiske mesterskabsløb overstået mangler bilorienteringskørerne kun at få afsluttet kampen om Danmarks Mesterskabet og det Jysk/Fynske Mesterskab i slutningen af oktober. I Mesterklassen er det afgjort at Holm og Mørup vinder DM-guld, mens resultaterne i den sidste afdeling skal afgøre om Morten Jäger og Bent Mikkelsen kan fastholde den øjeblikkelige bronze plads.