1600 Rally Challenge   15/03/07

Årets rallytalent i DASU Rally Challenge
Årets rallytalent 2006, Kasper Nyman Andersen, overtager i 2007 den Suzuki 1600 Challenge, som Jørgen Pilgaard kørte i 2006. Kasper er 19 år og en af dem, der fik motorolie i sutteflasken: Hans far har kørt rally i mange år, og Kasper har været andenkører siden han var 14 – så tidligt det er muligt.

Selvfølgelig har han været førstekører siden han var få dage over 18, og trods sin unge alder har han allerede kørt en halv snes internationale løb. Kasper Nyman Andersens allerførste ”rigtige” rally (såsom den danske DM-serie) var da også et belgisk rally med 200 deltagere, hvor han opnåede en tredjeplads i klassen.


Årets Rallytalent 2006, Kasper Nyman Andersen, fortsætter i 2007 karrieren i DASU Rally Challenge.
(Foto: DASU)

- Jeg glæder mig meget til at køre en hurtigere bil, der er konkurrencedygtig i klassen, fortæller Kasper Nyman Andersen.
- Jeg kørte lidt i bilen sidste år, og der er ingen tvivl om, at det er en rigtig racerbil. Siden er der lavet forbedringer på den i samarbejde med Jørgen Nielsen, så jeg forventer et godt år, hvor vi er med helt fremme.

Niki Bjerg Larsen fortsætter bag rattet af den anden Suzuki i DASU Rally Challenge.


Kasper Nyman Andersen (tv.) overtager i 2007 den ene af de to Suzuki Swift 1600 Challenge. Niki Bjerg Larsen (th.) fortsætter som kører af den anden af to gule Suzukier.
(Foto: DASU)

Henrik Lundgaard, tidligere europamester i rally, bliver i 2007 tilknyttet DASU Rally Challenge som køreteknisk rådgiver. Det betyder, at han møder talenterne ved træningssamlinger, er med ved nogle løb, medvirker ved udarbejdelsen af løbskalenderen og er i det hele taget til rådighed som personlig rådgiver, talenterne kan kontakte efter behov.

De to talenters løbskalendere for 2007 er ved at falde på plads, og for begges vedkommende drejer det sig om en blanding af danske og europæiske løb. I forhold til 2006 vil de to gule Suzukier ikke deltage i så mange rallysprints – hovedvægten lægges i 2006 på de sportslige udfordringer og den værdifulde erfaring, som deltagelse i udenlandske løb kan give.
Sæsonens første udfordring for talenterne havde da også internationalt tilsnit: Niki Bjerg Larsen var i februar på rallyskole i Norge, mens Kasper Nyman Andersen var på skolebænken i Finland.

De to talenter i DASU Rally Challenge skal i 2007 arbejde mere med sig selv udenfor bilerne i lighed med DASUs øvrige elitekørere. Den fysiske træning, der i 2006 blev varetaget af DASUs fysiske træner Peter Raffalt, fortsætter i 2007.
Som noget nyt har talenterne i løbet af vinteren deltaget i et idrætspsykologisk forløb under ledelse af Kristoffer Henriksen, DASUs idrætspsykolog.

I 2007 overtager Anders Lysen, Lysen Biler i Sorø, det tekniske ansvar for de to Suzuki Swift 1600 Challenge.

DASU


 
Reklamer

H.I. Auto


Yokohama Advan dæk


Bruno Hansen Motorsport