1600 Rally Challenge   04/10/07

Kasper Nyman en halv prøve fra klassesejr
At uforsigtighed kan føre til afkørsler, oplever rallykørere hver eneste weekend. Men at det også kan være farligt at være for forsigtig, fandt DASU Rally Challenge køreren Kasper Nyman ud af i lørdags, da DM 4 i rally blev kørt omkring Odder.

Løbet blev afviklet over de samme fire prøver, der skulle gennemkøres to gange. Efter middagspausen og første gennemkørsel begyndte det at regne meget, og Kasper Nyman og andenkører Claus Kammersgaard kørte på tider, der i forhold til konkurrenterne var langt bedre end de havde været om formiddagen.

- Det er svært at sige hvorfor, men vi kom ind i en fantastisk rytme, og så har det nok også noget at sige, at når det regner, har de store biler ikke så stor fordel af de ekstra hestekræfter, de har, mener Kasper Nyman.


(Foto: DASU)

Inden løbets ottende og sidste prøve havde rallytalentet i den gule Suzuki Swift 1600 Challenge kørt sig i top ti på de to foregående prøver og lå til en klar klassesejr.

- Det gik også rigtig godt på den sidste prøve, og vi lå til at køre en kanontid, men så begyndte det at stå ned i stænger. For at være lidt forsigtig bremsede jeg på en lille bakketop, hvor jeg på første gennemkørsel havde bremset efter toppen. Det gjorde desværre, at bilen blev urolig og slog et par slag med bagenden, og jeg kunne ikke gøre noget, og vi endte ude på en mark, hvor vi sad temmelig godt fast, fortæller Kasper Nyman om sin afslutning på fjerde DM-afdeling.

Hermed var trængslerne dog ikke forbi for de to i den gule Suzuki:
- Først forsøgte en firehjulstrukket traktor at trække os fri, men det lykkedes ikke, for vi sad bare fast i de spor, den lavede. Så vi blev nødt til at vente ved bilen fem timer i øsende regnvejr, inden Falck kunne sende en Unimog, der fik os fri.

- Heldigvis skete der intet med bilen, og efter vi brugte hele søndagen på at skylle mudder af den, er den klar til DM-finalen den 3. november, lover Kasper Nyman.

DASU


Læs mere om:
 • Kasper Nyman Andersen
 • Aarhus
 • 29/09/07 - Aarhus - DM Rally

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  Yokohama Advan dæk


  H.I. Auto