1600 Rally Challenge   08/11/07

Hjemmebane-fordelen var til at få øje på
- for Kasper Nyman Andersen
Kasper Nyman Andersen sluttede hans første sæson i det danske mesterskab i rally på en flot første plads i klasse 1600 Challenge. 3 point i det samlede regnskab foran konkurrenten i DASU Rally Challenge Nicki Bjerg.

De har hele året konkurreret i ens biler og derfor fuldstændig ens vilkår, hvor det afgørende blev den strategi og de køreregenskaber som det enkelte team havde lagt for dagen. Kasper Nyman og hele hans team har arbejdet meget systematisk og planlagt ned i den mindste deltalje, hvordan indsatsen i året skulle være og det blev kronet med at vinde mesterskabet i klassen.

Årets sidste afdeling af det danske mesterskab i rally blev afviklet lørdag d. 3. november i og omkring Bramming. Løbet bestod af 127 km hastighedsprøver og for Kasper Nyman Andersen var det delvist hjemmebane og resulterede i en placering som nr. 2 i klassen lige i hælene på Nicki Bjerg. Det var marginaler som gav Nicki sejren med bare 7 sekunder.

De to DASU Challenge kørere havde hele dagen dystet hårdt for at skære sekunder af tiden i forhold til hinanden. På de fleste hastighedsprøver var Nicki desværre lidt hurtigere og gav ham til sidst den samlede sejr i klassen. I det samlede klassement sluttede Kasper Nyman som nr. 13, hvilket er et rigtig godt resultat som teamet kan være rigtig stolt af, da bilerne foran er super potente Subaru’er og Mitsubishi’er og ikke at forglemme de 2 kraftige BMW’er.

Kasper Nyman Andersen var før løbet meget ydmyg overfor det, at han havde hjemmebanefordel.
”Jeg havde det meget dobbelt med startnr. 1 i rallyet”, fortæller Kasper Nyman. ”På den ene side er det super at have start nr. 1 og være den første på hastighedsprøverne, på den anden side er det jo så mig, der skal rydde sporet for de efterfølgende biler og eftersom vejret i løbet af natten til lørdag gav både regn og storm, så blade og vand gjorde vejene meget glatte, betød det at vi absolut ikke havde fordel af det start nummer”. ”Vejret er altid en faktor som har betydning, men normalt når vi ligger længere nede i feltet har de forankørende forbedret vejunderlaget for os. Denne gang var det så os der kørte i de glatte blade”. Dertil kommer, at det er nogle meget krævende prøver med sving og hop, som i sig selv er udfordrende for rallykørerne. De sidste 4 prøver blev tillige kørt i mørke. ”Jeg har overhovedet ikke problemer med at køre i mørke, - jeg håber kun at konkurrenterne bliver lidt generet af det”, smågriner Kasper.
”Vi er super glade og stolte af den samlede sejr i mesterskabet i klassen, det har været det hele teamet har arbejdet hen i mod hele sæsonen”, fortsætter Kasper Nyman. ”Men jeg ville gerne have vundet på hjemmebane, hvor familie og venner var ude for at se mig køre. Det er enhver rallykørers drøm, men vi kunne ganske enkelt ikke køre stærkere og jeg er overrasket over at Nicki kørte så stærkt på nogle af hastighedsprøverne. Jeg følte ikke, at jeg kunne give mere fart uden at satse materiellet og sætte den samlede placering over bord”.

Kasper Nyman Andersen kører over målrampen i Brammings finaleløb i det danske mesterskab i rally 2007. Kasper vandt efter 5 løb klasse 1600 Challenge 2007.
(Foto: Vivi Byrnel)

Dansk Rally Club har en pokal i klasse 1600, hvor Kasper Nyman ligger på en delt første plads og lørdagens løb kan blive udslagsgivende for at det bliver en første eller anden plads. Ligeledes i Dansk Rally Clubs rallykørerpokal 2007 ligger teamet på en god 2. plads, her er der dog for langt op til første pladsen.