Eco Rally   27/03/08

Danmarks bedste chauffører som læremestre
- de danske bilister kan lære at køre mere økonomisk
Søndag den 30. marts kan mange danske bilister lære at blive meget mere økonomiske bag rattet af deres biler. Det sker, når de tre klubber Motor Klubben Centrum, Horsens Automobil- & Motor Klub og Aarhus Automobil Sport afvikler hver sit økonomiløb, hvor man helt uden nogen forudsætninger for bilsporten overhovedet kan stille op i disciplinen Eco Rally.

Eco Rally går i al sin enkelhed ud på at køre så langt som muligt på en liter brændstof i en helt almindelig bil, der hverken er ombygget eller justeret til formålet. Det lyder nemt og enkelt, men det er sværere og langt mere udfordrende i virkeligheden. Men heldigvis vil deltagerne i det kommende Public økonomiløb kunne trække på nogle gode læremestre inden starten af løbene.


Løbslederen for Horsens Automobil- & Motor Klub Public økonomiløb, Preben Jepsen fra Hedensted, er selv aktiv i sporten, og sammen med sin makker Poul Henning Hansen fra Egtved vil han være klar med gode råd og vejledning til nye deltagere i disciplinen.
(Foto: Morten Alstrup)

Ved Horsens Automobil- & Motor Klubs løb med start i Vejle er Preben Jepsen fra Hedensted ikke bare løbsleder for løbet, men sammen med makkeren Poul Henning Hansen også aktiv deltager i Eco Rally, hvor de sidste år blev nummer tre i Dansk Automobil Sports Unions mesterskab i disciplinen. Her blev de slået af Kaj Ole Jensby fra Odense-forstanden Lindved, der sammen med Hans Christian Strib fra Brændekilde bl.a. også har deltaget i det nordiske mesterskab i Eco Rally, og disse erfarne deltagere vil være at finde ved Motor Klubben Centrums løb i Odense, hvor de inden starten vil øse ud af deres erfaringer. Det samme vil makkerparret Torben Østergaard og Poul Erik Hansen fra henholdsvis Sondrup og Lystrup gør ved Aarhus Automobil Sports løb, som starter i Hørning.

Når de tre erfarne mandskaber selv kører Eco Rally, deltager de i helt normale biler, der på overfladen ligner alle andre bilmodeller. Og det gør de også under neden. I Eco Rally er det nemlig ikke bilens præstationer, der er afgørende for udfaldet, men derimod samarbejdet og evnerne hos chaufføren og kortlæseren. Disse to skal i fællesskab forstå at læse den øvrige trafik og forudse de benzinkrævende udfordringer, som terrænet giver. Det er ikke en opgave, man bare løser ved at undlade at bruge speederen. I et Eco Rally er der indlagt en række tidskontroller, og her er det vigtigt, at man kører lige præcist så hurtigt, at man når frem til kontrollerne i tide.


Det fynske makkerpar Hans Christian Strib og Kaj Ole Jensby er blandt Danmarks bedste kørere i disciplinen Eco Rally, men også almindelige fynske bilister vil kunne lære af dem ved Motor Klubben Centrums Suzuki Eco Rally kursus.
(Foto: Morten Alstrup)

Når Danmarks bedste kører økonomiløb, er det ikke usædvanligt, at de opnår en brændstoføkonomi på over 20 km pr. liter. At opnå et så godt forbrug kan være svært i første forsøg, men alligevel vil man med nogle af de fif og tricks, man lærer ved at deltage i et Eco Rally kunne ændre sine vaner så meget, at det ikke vil være umuligt at spare 20 % af sine normale brændstofudgifter.


Det østjyske makkerpar Torben Østergaard og Poul Erik Hansen er blandt Danmarks bedste kørere i disciplinen Eco Rally, men også almindelige bilister vil kunne lære af dem ved Aarhus Automobil Sports Shell Kursusløb.
(Foto: Morten Alstrup)

Fakta om de tre arrangementer

 • Østjylland:
  Løb: Aarhus Automobil Sports Shell Kursusløb.
  Startsted: Shell, Skanderborgvej 19, 8362 Hørning.
  Starttid: Søndag den 30. marts 2008 klokken 11.00.
  Arrangør: Aarhus Automobil Sport.
  Kontaktperson: Hans Ole Nielsen, Hejlskovvej 27, 8544 Mørke. 86 99 77 00. hobyg@jubii.dk
  Tilmelding/nærmere info: www.eco-rally.dk og www.bilsport.dk.
 • Trekantområdet:
  Løb: Horsens Automobil- & Motor Klubs Public økonomiløb.
  Startsted: Autohuset Vestergaard, Flegmade 10, 7100 Vejle.
  Starttid: Søndag den 30. marts 2008 klokken 11.00.
  Arrangør: Horsens Automobil- & Motor Klub.
  Kontaktperson: Preben Jepsen, Løsningvej 10, 8722 Hedensted. 40 13 12 50. preben@hamk.dk
  Tilmelding/nærmere info: www.eco-rally.dk og www.hamk.dk.
 • Fyn:
  Løb: Motor Klubben Centrums Suzuki Eco rally kursus.
  Startsted: Bilcenter Fyn, Peder Wesselsvej 11, 5220 Odense SØ.
  Starttid: Søndag den 30. marts 2008 klokken 11.00.
  Arrangør: Motor Klubben Centrum.
  Kontaktperson: Hans Oluf Nielsen, Carl Nielsensvej 49, Nr. Lyndelse, 5792 Årslev. 23 61 03 79. hansoluf@nielsen.mail.dk
  Tilmelding/nærmere info: www.eco-rally.dk og www.mkc-sport.dk.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Poul Henning Hansen
 • Preben Jepsen

 •  
  Reklamer

  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport