Eco Rally   13/11/08

De kom, så og sejrede
Brugte for 54 kroner benzin til et helt motorløb
Makkerparret Poul Henning Hansen og Preben Jepsen fra Egtved/Hedensted rundede i weekenden det magiske tal: 25 km/ltr i Willemoes Eco-Rally, som blev afviklet på Vestfyn.

Nøjagtig brugte holdet 6,50 liter på den 165,080 kilometer lange rute, som gik ad de velkendte snoede og bakkede fynske veje.

Økonomiløbet var sidste afdeling af XL Byg Cup Eco Rally, og havde start og mål i Assens. Ruten gik ad de små veje over Føns, Nørre Åby, Båring vig til pausen i Fjeldsted. Derefter over Grønnemose og Årup tilbage til sluttankning i Assens. Netop små veje med sving og bakker er holdets favoritrute, og hemmeligheden er at få så meget som muligt ud af bilen når det går nedad.


(Foto: webjep.dk)

I Eco-rally skal der køres en bestemt rute, som angives i rutebogen, og der er afsat en gennemsnitshastighed så alle deltagerne har de samme betingelser for at gennemkøre løbet og samtidig spare på de dyre dråber.

Inden bilerne starter på løbet bliver tanken fyldt helt op, hvorefter dækslet plomberes og ved ankomsten til mål fyldes tanken atter op og man kan således se forbrugt liter på løbet. For at kontrollere at bilerne har kørt den rigtige rute er der opsat hemmelige rutekontroller og tidskontrollerne skal tilkøres efter den beregnede tid det tager at køre de enkelte etaper.

Det var det eneste løb i år vi har deltaget i, så det er dejligt at kommehjem med en generalklassesejr i bagagen siger Preben Jepsen.

Fra lokalområdet deltog endvidere Finn Stegmann Jensen, der med sin fynske makker Hans Oluf Nielsen besatte 3. pladsen

Preben Jepsen

Rallyinfo


Læs mere om:
 • Poul Henning Hansen
 • Preben Jepsen

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk