Eco Rally   02/09/12

Udfordring til seriøse bilister i moderne biler
Fredag og lørdag den 28.-29. september går starten til Eco Rally Danmark 2012, der køres på Fyn med Motorklubben Centrum og den erfarne løbsleder og økonomirallykører Ulrik Hejl som arrangør.
Alle bilister kan være med!

Løbet er en udfordring til de mest brændstoføkonomiske biler og økonomibevidste bilister, som dermed får lejlighed til at vise, hvad moderne automobilteknologi kan udnyttes til i hænderne på seriøse brugere.


Moderne biler kan mere, end de fleste tror. Forbedringer på 10-15 pct. eller endnu mere af de officielle ECE-værdier er almindelige i økonomirally - og det er vel at mærke resultater opnået under reelle kørselsforhold med krav til præcision og køretid. Men kørerne spiller en afgørende rolle for resultaterne. Ligesom for bilerne i hverdagens trafik

Trafikstyrelsens pjece ”Hvor langt på literen“ omfatter de biler, som er på markedet, og deres brændstofforbrug ifølge den officielle ECE-norm, men disse værdier er kun retningsgivende, og afspejler ikke, hvad en given bilen reelt kan præstere ved optimal kørsel.

Derfor kan Eco Rally Danmark med en vis ret betegnes som sandhedens time, når deltagerne ruller ned af startrampen i Odense for at gennemkøre en 500-600 kilometer lang rute med vekslende vej- og trafikforhold.

Med stigende biludgifter i almindelighed og ditto literpriser i særdeleshed vender bilejere- og købere mere end nogensinde før deres opmærksomhed mod de mest brændstoføkonomiske biler. Resultatet af Eco Rally Danmark 2012 vil derfor afspejle, hvad det er muligt at opnå med bilerne ved reelle kørselsforhold.

Udfordringen i Eco Rally Danmark 2012 er rettet mod alle billeverandører og økonomibevidste bilister med potentiale til ekstraordinære præstationer, og løbsledelsen forventer resultater med forbedringer på 10-15 pct. eller mere af de officielle ECE-normtal. I tidligere løb er der set forbedringer på det dobbelte og mere til.

Før starten fyldes bilernes brændstoftanke til randen og ved mål tankes de igen til randen for at måle det faktiske forbrug, som bestemmer placeringen på resultatlisten.

Eco Rally Danmark 2012 køres som et pålidelighedsløb, så udfordringen for biler og deltagere består i at gennemkøre ruten præcist og med mindst mulige brændstofforbrug.

Da løbet samtidigt tæller til den nordeuropæiske NEZ Eco Rally Cup 2012 vil deltagerlisten også tælle tyske, norske og finske hold. Sideløbende med økonomirallyet afvikler Motorklubben Centrum også en afdeling af det officielle FDM DASU Classic mesterskab i pålidelighedsløb for klassiske biler.

Morten Dam


 
Reklamer

Bruno Hansen Motorsport


H.I. Auto


Yokohama Advan dæk