Eco Rally   08/09/12

Ny Kia Rio til eksamen med øko-specialister
Blandt bilerne, der stilles store forventninger til i det kommende Eco Rally Danmark 2012 på Fyn, er premierenyheden Kia Rio 1.1 CRDI Eco Plus med en 75 hk dieselmotor på bare 1120 kubikcentimeter og med en ECE-norm på 31,3 km/l.

Det er Kia Import Danmark, som har meldt bilen til start og i den forbindelse har importøren engageret to rutinerede økonomirally-specialister til at køre premierenyheden, så den leverer det bedst mulige resultat ved det 600 kilometer lange stroppetur på det fynske vejnet den 28.-29. september.

Leon Spiegelhauer, Frederiksværk, og Kim Petersen, St. Heddinge har begge været aktive i motorsporten i de seneste 25 år, både inden for bilorienteringsløb, rally, historisk rally og økonomirally. Til daglig kører Leon Spiegelhauer bus i Frederiksværk, mens Kim Petersen arbejder på et lager, og privat kører de i henholdsvis Kia Picanto og VW Passat.


Fra venstre co-driver Kim Petersen og øko-kører Leon Spiegelhauer med den nye Kia Rio 1.1 CRDI Eco Plus, hvormed de starter i det kommende Eco Rally Danmark 2012

- Men det bliver spændende at se, hvad vi kan få ud af den 3-cyl. turbodieselmotor og forbedrede gearudveksling. Vi kan ikke garantere, at vi kan holde ECE-normtallet på 31,3 km/l, for Eco Rally Danmark bliver uden tvivl et løb, som vil stille store krav til kørselsmønstret, fortæller de to specialister samstemmende og tilføjer:
- Og vi er jo ikke herrer over, hvor mange lyskryds, vi skal stoppe for, hvor mange bakker vi skal op ad, og hvor mange snævre sving, der vil kræve ændringer i kørselsrytmen og dermed påavirke brændstofforbruget. Men vi kan garantere, at vi vil gøre vort bedste for at udnytte bilens potentiale til det yderste.

Kia Rio 1.1 CRDI Eco Plus er en ny modelvariant med ændret motorstyring og udveksling i gearkassen, som optimerer brændstoføkonomien og sænker CO2-udslippet til kun 85 g/km.

Løbsleder Ulrik Hejl fra Motorklubben Centrum, som står bag Eco Rally Danmark 2012, der også tæller til det nordeuropæiske NEZ-mesterskab, forventer omkring 50-60 biler til start i løbet, der fredag køres i det meget bakkede og krævende terræn på Øst- og Sydfyn, mens lørdagens etape køres i Langesø-området forbi bl.a. Svanninge Bakker og Fyns højeste punkt Frøbjerg Bavnehøj.

For såvel Kia Rio-teamet som for alle andre deltagere i Eco Rallyet bliver det også spændende at erfare, hvor langt bilerne kan nå på de nyeste brændstoftyper Fuel Save benzin og diesel, som olieselskabet Shell leverer til løbets deltagere.

Morten Dam


 
Reklamer

Yokohama Advan dæk


H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport