Eco Rally   19/09/12

Køreinstruktører tager udfordringen op
for at vise hvad de kan
Trafikstyrelsen har involveret sig i Motorklubben Centrums kommende Eco Rally Danmark 2012 på Fyn ved at lade seks instruktører fra styrelsens KørGrønt-kampagne tage udfordringen op og møde såvel rutinerede som uøvede kørere i det godt 550 kilometer lange økonomirally den 28.-29. september.

Det er dels FDM-instruktørerne Søren Holten og Bjarne Kragelund fra henholdsvis Sjællandsringen og Jyllandsringen, som stiller op i en Toyota Verso med en 136 hk dieselmotor på 2.2 liter og dels to hold fra henholdsvis Dansk Kørelærer Union og Danske Kørelæreres Landsforening.

De sidstnævnte hold er henholdsvis Carin Hess, Munkebo, og Henrik Bo Jensen, Odder, som stiller op i en benzindrevet Opel Corsa 1.4 og Michael Stjernqvist og Henrik Gotthard, begge København, som stiller op i en Skoda Octavia.

De seks køreinstruktører får rig lejlighed til at demonstrere deres færdigheder, når de om et par uger skal presse brændstoffet i deres biler på de snoede og bakkede fynske veje, for løbsleder Ulrik Hejl har forlods lovet, at ingen kommer sovende til en topplacering.

Bilerne inddeles i klasser efter motorstørrelse og deltagerne skal gennemkøre en fastlagt rute med givne gennemsnitshastigheder ligesom i et pålidelighedsrally, så det gælder om at finde en hårfin balance i kørselsrytmen, at overholde køretiden og spare mest muligt på brændstoffet.

Bilerne inddeles i klasser efter motorstørrelse og tankes helt til randen forud for løbets start og fuldstændigt på samme måde ved mål. På den måde er det simpelt at aflæse på brændstofstanderne, hvor meget der er forbrugt.

I konkurrencen om det Nordeuropæiske mesterskab vil der også blive taget hensyn til kilowatttimer, den kørte distance og bilernes vægt.

- Det lyder måske lidt indviklet, men det er den mest reelle metode til aflæsning af det enkelte holds indsats og placering på resultattavlen, forklarer Ulrik Hejl.

Der er lagt op til et spændende opgør om, hvem der kan få mest ud af det FuelSave benzin og diesel, som olieselskabet Shell leverer til bilerne i økonomi-rallyet.

Han fastslår samtidigt, at Eco Rally Danmark 2012 ikke er et løb forbeholdt professionelle, men er åbent for enhver bilist, der anser sig for at være effen til at få det optimale ud af egne kørefærdigheder og bilens egenskaber.

www.ecorally.dk kan man se mere om grundlaget for køre med i løbet og melde sig til start, dersom man har mod på at tage imod udfordringen og møde de øvrige deltagere i feltet. På www.korgront.dk kan findes der nyttig information om KørGrønt-kampagnen og brændstoføkonomisk kørsel. Og på www.shell.dk kan man under linket Shell FuelSave finde ”Shells gode råd om brændstofbesparelser“, som er en række nyttige tips til besparelser i brændstofudgifterne.

Motorklubben Centrum
Morten Dam


 
Reklamer

Bruno Hansen Motorsport


Yokohama Advan dæk


H.I. Auto