Eco Rally   21/09/12

Duel: Hvem kører længst på literen, far eller søn?
Hvem kan køre flest kilometer på en liter benzin eller diesel? Spørgsmålet bliver besvaret, når far og søn mødes den 28. og 29. september i det 550 kilometer lange Eco Rally Danmark på Fyn med start og mål i Odense. Eco Rally Danmark 2012 på Fyn bliver et mestermøde i køreteknik med flere tidligere Danmarksmestre i aktion.

Det er den tidligere 4-dobbelte danske rallymester Jens-Åge Sørensen og sønnen Rasmus, begge Ølstykke, som har udfordret hinanden i en disciplin stik modsat af, hvad de ellers er kendt for: nemlig at træde pedalen i bund og køre stærkt i rallybiler.

- Jeg har kørt økonomiløb før, men det har Rasmus ikke, så han får det nok ikke så let, som jeg, mener Jens-Åge Sørensen, som i 1982 var klassevinder og i generalklassementets Top-10 i den danske runde af NM-turneringen i økonomirally.


Jens-Åge Sørensen skal i denne Citroën C3 e-HDI DSG møde sønnen Rasmus i Skoda Citigo i Eco Rally Danmark 2012

I sin tid som aktiv i DM-rally kørte Jens-Åge Sørensen både Nissan, Skoda og Citroën og i Eco Rally Danmark 2012 stiller han til start i en C3 e-HDI DSG fra Citroën Danmark. Co-driveren er Steen Stausholm, Farum, som navigerede Sørensen til den første DM-titel.

- Vi har ikke indgået et væddemål, for han ved godt, at jeg kommer hurtigt bagfra, siger Rasmus Sørensen, om den forestående duel med sit fædrende ophav.

Rasmus skal køre en Skoda Citigo og har sin sædvanlige co-driver Peter Egholm, Kirke Hyllinge, til at holde dem på rette spor.

Hverken Sørensen senior eller junior skal regne med at få noget forærende, for der er flere erfarne folk i feltet.

Foruden seriøse og ambitiøse private bilister og sportskørere fra Norge, Sverige, Finland og Tyskland, som kappes om sejren i NEZ-turneringen; det nordeuropæiske mesterskab i økonomirally, tæller feltet en række af dansk bilsports kendte profiler, så der er lagt op til et bredt mestermøde og et skarpt opgør i køreteknik.

En af dem er den tidligere DM-vinder og co-driver Ole Frederiksen, Skibby, der har været aktiv i bilsporten siden 1975, og som p.t. er godt på vej mod en ny DM-titel i rally sammen med Max Christensen, Svenstrup, i en standardvogn Subaru Impreza WRX.


Ole Frederiksen satser på at kunne bruge sine erfaringer til at forbedre ECE-normen for denne VW Polo 1.2 TDI BlueMotion

I Eco Rally Danmark er Ole Frederiksen imidlertid selv bag rattet i en VW Polo 1.2 TDI BlueMotion for at følge op på sine tidligere sejre i økonomiløb, dels indenfor postvæsenet og dels en landsomfattende Peugeot-turnering for et par år siden. Ole Frederiksen har som co-driver Erik Rasmussen, Lynge; nykåret Danmarksmester i bilorienteringsløb for hold.

Blandt profilerne er også den 32-årige handicaphjælper og universitetsstuderende Jeannette Kvick, Maribo, som skal co-drive for norske , Fred-Asle Nordvik, Bodø, i en Opel Meriva 1.3 CDTI EcoFlex. Hun sidder normalt ved siden af Henrik Larsen, Hårlev, i dennes Renault Clio, og har i år dirigeret denne til et mesterskab i minirally og frem til en foreløbig andenplads i den igangværende DM-turnering i rally.

Desuden står Jeannette Kvick sammen med otte andre af rallysportens rappe piger bag den værkstedskalender for kampagnen ”Støt brysterne“, som lanceres ved årets fjerde DM-rally i Roskilde den 6. oktober.


Jeanette Kvick debuterer som co-driver i økonomirally sammen med Fred-Asle Nordvik fra Nordnorge i dennes Opel Meriva 1.3 CDTI EcoFlex

- Jeg har aldrig før kørt økonomiløb, så det bliver spændende at prøve. Selvom pålidelighedsrally køres efter nogenlunde samme retningslinier som rigtigt rally, bliver det alligevel noget af en udfordring, fordi det ikke handler om fart, men om præcisionskørsel og minimering af brændstofforbruget, siger Jeanette Kvick.

Der er foreløbig meldt 65 biler til start i løbet, som både tæller til det nordeuropæiske mesterskab i økonomirally og den nationale FDM DASU Classic-turnering for biler, som er mere end 25 år gamle; i det sidstnævnte klassement deltager omkring en halv snes danske sportskørere med erfaring fra bl.a. det flere tusinde kilometer lange Rallye Monte Carlo Historique.

www.ecorallydk.dk
Morten Dam


 
Reklamer

H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport


Yokohama Advan dæk