Økonomiløb   23/09/12

Mester i havetraktor-race, til økonomirally på Fyn
Fem tyske hold stiller til start i Eco Rally Danmark 2012
Der er langt fra Langenau ved Dresden til Odense på Fyn ligesom der er langt fra motorløb for havetraktorer og økonomirally i biler, men det er, hvad fem tyske hold med Roy Hammermüller i spidsen giver sig i kast med den 28. og 29. setember.

Roy Hammermüller har kørt race på havetraktor i en halv snes år og var for to år siden sachsisk mester i standardklassen. På Fyn skifter han fra sin tunede 500 ccm havetraktor til en standard Suzuki Swift for at prøve noget en disciplin, der for nogle år siden kom ham for øre under et Rallye Monte Carlo.


Sachsens mester i havetraktor-race 2010, Roy Hammermüller, kommer til Fyn for at køre Eco Rally Danmark 2012 sammen med sin co-driver Michael Felber i en Suzuki Swift.

Han mødte nogle danskere, der fortalte om økonomirally, og fik lyst til at prøve det. Imidlertid køres der ikke økonomirally i Tyskland, så han var nødt til at tage til Danmark for at prøve det, og sammen med ham kommer fire andre hold fra Langenau, som alle stiller til start i biler udlånt af Suzuki Danmark, som er en af sponsorerne bag Eco Rally Danmark 2012, der tæller til det nordeuropæiske mesterskab.

Vi interesserer os for motorløb af enhver art, og glæder os til at prøve økonomirally. Det blver meget spændende, siger Roy Hammermüller. De fem tyske hold kommer til start i ens biler, da Suzuki Bilimport Danmark, som er en af Eco Rally Danmarks sponsorer, har skaffet biler til gæsterne. Også fra de nordiske lande kommer der deltagere, bl.a. to hold fra Norge fem fra Finland ligesom der kommer svenske hold til start.


Fra Tyskland kommer også dameholdet Marlen Hinz og Inka Wolf for at køre Suzuki Swift og vinde i en disciplin, som de har hørt om, men aldrig prøvet.

Feltet tæller en bred vifte af bilmodeller. Fra superøkonomiske minibiler som Ford Ka, Fiat Panda, , Honda Jazz og VW Lupo til større modeller som Suzuki Swift, Citroën C3, Opel Meriva, Kia Rio og Volvo V50.

Sideløbende med økonomirallyet køres Fyn Rundt 2012, som er en afdeling af FDM DASU Classic-turneringen for klassiske biler. Blandt de tilmeldte er de tidligere DM-vindere Lars Bækkelund og Arne Pagh i Fiat 128 SL Coupé. Feltet tæller også en Fiat 124 Spider foruden eksemplarer af historiske modeller som MG, Triumph TR4, VW 1303, Golf GTI og Scirocco GTI, Porsche 911, Alfa Romeo GTV, Opel Kadett Coupe GT/E og Manta GT/E, Ford Cortina GT og Mustang Convertible og Volvo 544 Sport.


www.ecorallydk.dk
Morten Dam

 

Reklamer

Yokohama Advan dæk


H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport