Eco Rally   18/05/15

Imponerende resultater i weekendens krævende Suzuki Ecorally 2015 på fynske og jyske veje
614 kilometer op og ned ad bakke med et gennemsnit på 27,8 km/l
Hvor langt kører en Honda Civic 1.6 D Executive på literen med obligatoriske gennemsnitshastigheder ad en 614 kilometer rute op og ned i det bakkede sydfynske landskab og det ligeså - om ikke endnu mere - bakkede terræn omkring Vejle og Kolding?

Svaret leverede den norske guldsmed og økonomirally-specialist Anders Tollaas fra Bodø sammen med co-driveren Jan Henriksen, da de i weekendens Suzuki Ecorally 2015 kørte 27,8 km/l.

Det var dog ikke nok til at sikre dem sejren i det vellykkede NEZ-opgør, da det finske hold Jari Hannula og Janne Saarikoski i en Toyota Prius med 27,6 km/l kørte i en tungere bil og dermed flyttede mere vægt, så det nordeuropæiske mesterskab er nu på finske hænder.


Kim og Erik Bach Sørensen - søn og far - sikrede sig i Mercedes-Benz C200 T BlueTec tredjepladsen i NEZ-opgøret. Weekenden forinden vandt de på Sjælland det 5. Øresund Rally
(Foto: Morten Dam)

Men danskerne kan også være med i toppen, eftersom den tidligere Danmarksmester i rally, Hans Kolby Hansen. Knutsford/Lem, sammen med Jan Østergaard, Horsens, i den nylancerede Suzuki Vitara 1.6 Diesel kørte 25,6 km/l, hvilket er mere end fabrikkens officielle gennemsnitlige normtal på 25,0 km/l for blandet kørsel, og dét resultat sikrede det danske hold feltets tredjebedste gennemsnit.

I NEZ-opgøret var der imidlertid et andet dansk hold, som brillerede. Kim og Erik Bach Sørensen, Ølstykke/Stenløse, besatte tredjepladsen efter de førnævnte finske og norske hold. Danskerne kørte i en Mercedes-Benz C200 T BlueTec 23,4 km/l.

Resultaterne viste stor spredning i feltet, bilen som sluttede nederst på resultattavlen kørte kun 8,7 km/l.

Blandt deltagerne var også det odenseanske byrådsmedlem og Venstres energipolitiske ordfører i Folketinget, Lars Chr. Lilleholt og hustruen Jane - sidstnævnte som stand-in for junior, byrådsmedlem Christoffer Lilleholt, som på grund af force majeure måtte melde fra.

Med fruen bag rattet fik Lars Chr. Lilleholt navigeret parrets Citroën C4 1.6 HDI så tilpas, at den kørte med et gennemsnit på 20,4 km/l.

Den fynske speedwaystjerne Peter Kildemand var også til start i den nye Suzuki Vitara, men måtte opgive at fuldføre, da hans co-drive blev ramt af køresyge.

Til gengæld fuldførte broderen Jesper Kildemand sammen med Martin Madsen i den ligeledes nylancerede Suzuki Celerio og med et gennemsnit på 24,9 km/l.

Det 614 kilometer lange ecorally startede fredag i Odense og sluttede lørdag i Kolding.

Suzuki NEZ Ecorally 2015


 

Reklamer

Bruno Hansen Motorsport


H.I. Auto


Yokohama Advan dæk