Mini Rally   08/10/17

Ikke langt fra hero til zero
En spand koldt vandt i hovedet, sådan må det have føltes, da Jan Jacobsen/Holstebro sammen med Per Brodersen/Holstebro, ’smed’ TO mesterskabet i lokummet, sådan rent ud sagt !!
Førende i både DASU, Danmarksmesterskabet i Minirally og i Minirallysyd turneringen, det var de rå facts inden, Rally Midtjylland, sidste afdelinger i de to turneringer, og et løb, som lå lige til Jans højrefod !!

Prøverne var af meget hurtig karakter, krydret med efterårets luner, bløde rabatter og våde veje, dagen var præget af vådt vejr.

Der skulle køres tre forskellige prøver, heraf to rundbaner og en gennemgående, og som sagt, kørsel i de høje gear, femte og sjette, men det kan Corsaen som godt lide, og ved pausen efter SS2, så var føringen i klassen på hele 30 sekunder, et lysår i rallysportens tidens termologi!!

Og herrerne i Opel Corsa OPC’ens rallykabine besidder så meget rutine, og der var enighed i kabinen om, at der ikke skulle tages chancer af noget karakter.

Jan Jacobsen beretter, ’Jeg kenders risikoen, rally er en sport, hvor man kan snakker sikker kørsel herfra og til jul, men under de vejr og veje konditioner, så gik det bare så hurtigt fra ’NO GRIP’ fra fordækkene, til at vi holdte der, ganske udramatisk, men vi holdte på bundpladen, og videre fremdrift var umulig, TRÆLS’ !!!!

Jan følte ikke at farten på nogen måde var for høj, men forenden af bilen ville bare ikke dreje ind, dækkene kontra den kolde/våde asfalt var der ingen friktion imellem. Dermed så holdte de bare der, på Prøve 3, af 6 i alt, med hængende muler, to mesterskaber gik af fløjten, men bilen tog inden skade af betydning, nu skal den klargøres til DM 5 i Kjellerup. Og under klargøringen dertil, så kan skuffelsen af to ’forsvundne’ mesterskaber viskes af hukommelsens trælse tavle.

Allan POST


 
Reklamer

H.I. Auto


Bruno Hansen Motorsport


Yokohama Advan dæk