Rally   12/10/17

JC-Motorsport blev Danmarksmestre i debutsæson
Jan Christensen, Sønderborg og Kristian Flensbak Jørgensen, Aarhus danner makkerpar i MiniRallySyd-Serien i 2017. Makkerparret deltager i 4WD-klassen i en Prodrive Subaru Impreza N12B. Efter et par stabile præstationer i de 3 første afdelinger af MiniRallySyd-turneringen, troppede teamet op til den 4. afd., Rally Midtjylland med et pointforspring på 4 point. Forhåbningerne blev indfriet og Jan og Kristian vandt både det danske mesterskab i MiniRally og MiniRallySyd-turneringen.

Rally Midtjylland blev teamets fjerde løb sammen og det sidste i Rallysæsonen 2017 for JC-motorsport. Op til rallyet havde teamet en 1. plads at forsvare i MiniRallySyd-turneringen og en 2. plads at forbedre i DASU-mesterskabet i MiniRally. Det var et vist pres, men både Jan og Kristian vidste at hvis de fik det rette flow i bilen og undgik uheld, kunne det lykkes at hive pokaler med hjem.


(Foto: RallyPics.dk // Viggo Johansen)

Men en stille og rolig dag på kontoret blev det ikke… Det havde regnet længe op til rallyet og det småregnede under notekørslen. Så tørvejrsdækkene var lagt på hylden og der blev monteret intermediate dæk i stedet. Da Jan og Kristian ankom til SS1 var der kø og de holdte stille i omkring et kvarter inden de kunne komme til start. Så der blev startet ud på kolde dæk. Alligevel blev speederkablet holdt stramt, og det lykkedes at køre 4. hurtigste tid i hus på SS1.

På vej mod SS2 var der en del rystelser i bilen, som først blev adresseret til en fælg fyldt med jord, fra SS1. Men diagnosen var forkert og Jan og Kristian skyndte sig derfor at skifte hjul inden tidskontrollen til SS2. Det lykkedes at blive færdig og køre frem til tidskontrollen med 21 sekunder tilbage. Men ret hurtigt inde på SS2 skulle det vise sig at fejlen stadig var der. Så SS2 blev listet igennem med et tidstab på næsten 1 minut.

Ved service blev det gjort klart at det var en punktering på venstre forhjul der havde været skyld i rystelserne. Det var heldigvis en simpel arbejdsopgave for serviceteamet, som hurtigt fik Subaru’en køreklar igen.

På SS3, SS4, SS5 og SS6 blev tiderne stille og roligt forbedret og da teamets største konkurrent Martin Schütte havde haft et problem med en trykslange fra turboen på sin Mitsubishi Lancer Evolution på SS1, havde Jan og Kristian en fin placering der bare skulle holdes til mål, for at sikre begge mesterskaber. Det lykkedes at slutte på en 2. plads i klasse 6 og en 7.plads i generelklassementet.

Kort opsummeret har det været en fantastisk sæson for Jan og Kristian, men der er ingen tvivl om at der nu er noget at leve op til i 2018-sæsonen.


(Foto: RallyPics.dk // Viggo Johansen)

Der skal lyde en stor tak til teamets sponsorer:
Lokalavisen Sønderborg, B.Pedersen A/S Sønderborg, LM Sign, Tegee-Dan Exoq, Reservedelslager Nord, Madeskov Camping, Mascot Workwear, JK Byg, Thomas Høy Tømrer, Davidsen Byggehandel, Byens Bilpleje Sønderborg, SuperBrugsen Als, Nykredit Sønderborg.

JC Motorsport


 
Reklamer

H.I. Auto


Yokohama Advan dæk


Bruno Hansen Motorsport