Bilorientering   26/09/21

Sejrsstimen fortsætter for nykårede Danmarks Mestre.
Børge Holm og Jørn Mørup er i gang med suveræn sæson og fik 5. DM sejr af 5 mulige.

Selv om Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup, Struer & Omegns Motor Sport allerede for 5 uger siden sikrede sig DM guldet var Thisted / Struer mandskabet til start da den 5 af de i alt 6 afdelinger om Danmarks Mesterskabet i bilorientering blev afviklet af Sydsjællands Automobil Klub på det nordligste af Falster.

Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer fortsatte lørdag den sejrsstime der allerede har ført til DM-guld i år. Holdet var på langfart til Falster, og sikrede sig den 5. sejr ud af 5 mulige ved DM i bilorientering. Næste weekend gælder det kampen om det Nordeuro-pæiske Mesterskab med 2 afdelinger i det sydlige Sverige.

“Vi ved hvor stort et arbejde der er lagt i sådan et mesterskabsløb og klubben i det Sydsjællandske er kendt for at lave rigtig gode løb, så vi var ikke i tvivl om, at vi ville deltage, selv om guldet allerede var sikret”, fortæller kortlæser Jørn Mørup.

Deltagerne blev da heller ikke skuffet, et veltilrettelagt løb, med masser af små veje blev serveret for deltagerne. Og de nykårede Danmarks Mestre levede op til favoritværdigheden. Holm og Mørup var ikke bare bedst til at finde den rigtige rute, med kun en enkelt fejlkørsel på den knap 100 km lange rute, men nordvestjyderne var også hurtigst til at få omsat kørerordrerne til rute. Derfor blev det en ret sikker sejr foran sidste års mestre Frederikssund mandskabet Leon Spiegelhauer og Jan Johansen, mens Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard fulgte lige efter på løbets 3. plads. Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen tog sig af 4. pladsen, men må erkende, at de ikke når i medaljerne i år.

Næste store opgave for de danske elitehold bliver allerede den kommende weekend. De to svenske afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab afvikles i nærheden af Ljungby og det danske landshold består af 10 mandskaber, bl.a. de 4 ovennævnte mandskaber.

For Børge Holm og Jørn Mørup er håbet at det momentum holdet har haft i årets DM kan tages med til Sverige og Finland. På trods af mange forsøg gennem årene er deres hidtidige bedste placeringer i internationalt sammenhæng en sølv og 3 bronze medaljer i de Nordeuropæiske Mesterskaber. "Vi skal faktisk helt tilbage til 2013 for at finde vores seneste medalje i Nordeuropæisk Mesterskab, så vi syntes faktisk, det er ved at være tid til at finde tilbage på medaljeskamlen" fortæller Jørn Mørup inden de svenske og finske afdelinger afvikles med 14 dages mellemrum i begyndelsen af oktober.

Selv om der er afviklet to afdelinger om Nordeuropæisk Mesterskab i Danmark er reglerne skruet sådan sammen, at holdene højst må medregne 1 resultat fra hjemlandets afdelinger. Det betyder at både Harald og Jan Søndergaard samt Børge Holm og Jørn Mørup tager til Sverige med max. point, da de begge har en sejr i bagagen, da de vandt hhv. 1. og 2. afdeling i begyndelsen af august.

På grund af corona er det i øvrigt næsten 2 år siden at de danske hold har kørt løb i udlandet, så der bliver uden tvivl lidt rust, der skal bankes af.

Resultater Operation Nordfalster. 5. afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering lørdag den 25/9 2021.