DM Rally   12/10/21

Jacob Madsen/Line Nedergaard vandt Dansk Super Rally
Da årets rallysæson var afsluttet efter Rally Naturens Rige og trofæerne til årets vindere skulle uddeles i Tarm Idrætscenter, var det Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang), som ikke blot fik Danmarks Idrætsforbunds guldmedaljer, men også et par store laurbærkranse hængt om halsen. Makkerparret i den blå og gule Suzuki Swift havde nemlig taget sejren i Dansk Super Rally foran 96 andre hold, der har deltaget i sæsonen.

”Det var en fed måde at slutte sæsonen af på,” siger Jacob Madsen. ”Selv om vi kører i en klasse med få deltagere, har vi fået maksimumpoint i klassen hver gang, men det vinder man ikke Dansk Super Rally med. Man skal også i top 10 hver gang i generalklassementet for at score tilstrækkeligt med point til at kunne vinde.”


Jacob Madsen og Kenneth Madsen havde flere overvejelser om dækvalg før løbet

”Det, der gør os ekstra stolte, er, at vi har vundet Dansk Super Rally med en bil, vi selv har bygget i teamet. Det har været en sindssyg god sæson, og der har ikke været nogen nævneværdige problemer med bilen. Der har kun været en trækakselmanchet, som gik i stykker under en prøve tidligere på året, men ellers har det bare kørt for os.”

Og det kørte for Jacob Madsen/Line Nedergaard i Rally Naturens Rige, hvor de udover sæsonens sjette klassesejr blev noteret for en generel tiendeplads.

”Det var et rally, hvor det gik meget lige ud,” siger Jacob Madsen. ”Der kunne godt være 4-500 meter lige ud, inden vi kom til et vinkelsving – og vinkelsving er ikke så udfordrende. Flere gange var motoren oppe på at køre et halvt minut i begrænseren.”

Sidste år var det Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens), som vandt Rally Naturens Rige generelt. I år måtte de nøjes med andenpladsen blot 3,8 sekunder efter vinderne Martin Johansen/Dan Johannsen (Vejen/Vejen).

”Det var et spændende løb, og vi gjorde alt, hvad vi kunne,” siger Kenneth Madsen. ”Jeg tog nok et forkert dækvalg til de første fire hastighedsprøver. Det var koldt, så jeg valgte bløde dæk, men så kom solen. Jeg har kun mig selv at takke for det valg. Martin kørte en god tid, så vi havde noget at skulle indhente.”

”Vi havde en lille afkørsel på den sjette hastighedsprøve, men det havde Martin faktisk også, endda på præcist samme sted, og vi endte her med 0,1 sekund mellem os. Efter den syvende hastighedsprøve stod vi helt lige. Det hele skulle så afgøres på den sidste hastighedsprøve. Her slog Martin os. Vi var lige ude på en mark. Det kostede et par sekunder, men Martin havde kørt fra os alligevel.”


Jacob Madsen og Line Nedergaard blev hædret for sejren i Dansk Super Rally

Rally Naturens Rige var det sidste DM-rally, hvor Suzuki Motorsport deltog. Om fjorten dage har man den allersidste start. Det sker ved finalen i Yokohama-mesterskabet i Vejen.

”Det er vigtigt, at man siger stop eller holder en pause, når man føler, at man har fået nok. Jeg er mættet af dansk motorsport,” siger teamchef Anders Lysen om baggrunden for sin beslutning om at lukke teamet.

”Jeg er utroligt glad for, at Jacob og Kenneth kommer ud med sådanne resultater. Det gør mig enormt stolt og glad, men det er lidt underligt. Men jeg har taget beslutningen. Jeg beholder den ene af vores biler, og så kan det være, at publikum kommer til at se Anders igen til et løb eller to.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Jacob Madsen
 • Kenneth Madsen
 • Line Nedergaard
 • Mette Felthaus
 • Ikast
 • 09/10/21 - Ikast - DM Rally - DM

 •  
  Reklamer

  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport