DM Rally   13/10/21

Ladefoged Motorsport tilfredse - Og dog
Det var en tilfreds Michael Ladefoged/Ringkøbing, som lukkede døren i parc farme ved mål i hans Ford Fiesta ST180 til sidste afdeling af DM, tæt på hjemme bane, Rally Naturens Rige havde base i Tarm, og prøverne lå i omegnen af Tarm og Skjern.

Han var tilfreds med egen performance, med sin codriver Jacob Truelsen/Sdr. Vium, og med bilen, de havde god rytme og fart på hele dagen, og prøverne lå i Michael smag, både til gården og gaden, her snakker vi asfalt og grus.

Og dog var han ikke helt tilfreds, men det var mere noget som han i bund ikke kunne gøre ret meget ved, men træls når udenoms omstændigheder har stor indflydelse på det samlede resultat, nok nærmere helheds indtrykket.

Michael fortæller helhjertet omkring dette,

”Vi starter fint ud på SS1, hvor performance og bremsepunkterne sad godt. Ligeledes befandt vi os rigtig godt på grus stykkerne, hvor vi følte god fart og følte os tilpas.

På SS2 får vi desværre en punktering da der mangler cirka 1 1/2 km, hvor vi beslutter at køre til mål, og så tage tidstabet.

Da vi kommer til SS3, er denne desværre aflyst grundet et uheld, og vi bliver lovet en “fair kalkuleret tid”.

På SS4 kommer vi som de første frem til stedet hvor Louis Sørensen/Brian Andersen er rullet af prøven, og vi stopper op og hjælper dem ud af bilen. Heldigvis var der ingen personskade overhovedet - kun lidt buler og ridser i bilen. Igen ved mål bliver vi lovet en “fair kalkuleret tid”

Desværre viser det sig, at en såkaldt “fair kalkuleret tid” er baseret på tiden fra den foregående prøve, altså - Prøve 4 baseret på en langsom tid på Prøve 3, og Prøve 3 baseret på en langsom tid på Prøve 2, hvor vi havde en punktering. I øvrigt den første punktering i alle de år, hvor jeg har dyrket denne sport.

Vi oplever så efterfølgende, at vi også har fået en tidsstraf på 1:10 minut for en for sent ankomst til TK105 - fordi vi har hjulpet en forulykket klassekollega på den sidste prøve før service pausen.

Min holdning er, at når man skriver “en fair kalkuleret tid”, så er der tale om falsk varebetegnelse.

Vi vil til enhver tid stoppe og hjælpe en forulykket deltager - men jeg have håbet på, at vi ikke tidsmæssigt bliver straffet for det.

Det skal retfærdigvis siges, at dette ikke ændrer noget i forhold til hverken det ene eller andet mesterskab, men udelukkende i forhold til vores retfærdighedsfølelse”.

Men i mål i motorløbet kom Michael og Jacob, og bilen opførte sig eksemplarisk, men nu står en lang vinter for døren, og bilen skal optimeres på nogle punkter, så teamet står klar til den nye sæson i 2022.

Allan POST


Læs mere om:
 • Ikast
 • 09/10/21 - Ikast - DM Rally - DM

 •  
  Reklamer

  H.I. Auto


  Yokohama Advan dæk


  Bruno Hansen Motorsport