DM Rally   13/10/21

Team Hyllinge Racing: Ikke helt efter planen, men resultatet godkendt
Team Hyllinge Racing kunne ikke nå blandt kandidaterne til de tre øverst placeringer i den samlede DM-stilling i deres klasse, men de kunne nå at sætte et flot punktum på DM-sæsonen med et godt resultat i finale løbet.

Ikke på toppen, var vist mildt sagt, John Frederiksen, Lodsen fra Herlufmagle havde i dagene op til DM6/Rally Naturens Rige skrantet lidt helbredsmæssigt og lagt vandret i dagene op til, og John er normal en fyr i fuld vigør i lodret position.

Notekørslen blev mere sikkerheds noter, for John var ikke i TOP GEAR og derfor manglede den sidst koncentration for at få finpudset noterne, men John og Thomas fik kørt de fire forskellige prøver, og var så klar til rallyet med start nummer 25.

Løbet var opdelt i to sektioner med en times service imellem de 4x2 prøver, der var to nye prøver i rallyet i forhold til sidste år, og hurra, tørvejr og den flotteste efterårssol, nu var det bare om at komme i gear!

Det startede godt ud, og den hurtige BMW spandt som en løve, og der skulle køres fire hastighedsprøver inden den store middags pause.

Til tandlæge, det skulle BMW’en efter fjerde hastighedsprøve,

John fortæller:
”Da vi kører ud på afløbet på SS4 der kommer der en meget grim lyd fra bagtøjet, og efter lyden at dømme var det snarlig exit. Vi prøver at kører med både gas på og uden, men lyden og fornemmelsen var grim at høre på og Thomas og jeg var i syv sind, hvad var der galt, kunne vi overhovedet nå indtil service, i mit hoved var vi allerede OUT”.

John og Thomas nåede indtil service, og der blev problemet lokaliseret til at kronspids hjulet i bagtøjet var rendt løst. Pausen skulle have været brugt på kaffe, brød og løgn historier, men her viste servicefolkene deres faglige færdigheder. De fik samlet bagtøjet igen og simset det op, og på mirakuløs vis kunne kronspidshjulet kører videre, turen i tandlægestolen tog hele servicen pausen, men BMW’en blev meldt klar til de sidste fire prøver, teamwork så det basker!

Nu var der kun en lyd fra BMW’en, og det fra den brølende stærke motor, og så kørte John og Thomas sig op på klassens andenplads, efter urørlige Kim Boisen, og tiderne efter pausen var John godt tilfredse med.

Industriprøven var træls, sagt på jysk, mange opkørsler med mulighed for punkteringer og den prøve kunne ellers have været ganske udmærket bare ved at bruge de store veje, men det skal ikke tage noget fra et ellers rigtigt godt motorløb.

Ved mål var John glad, lettet og stolt over resultatet, John var ikke i topform ved løbets start, BMW børstede tænder, men ved mål flaskede det sig alligevel, og løbet kunne skylles ned med en omgang varm mad og en kølig øl, og på podiet på klassens andenplads i det sidste DM løb i 2021 sæsonen.

/AllanPOST


Læs mere om:
 • Ikast
 • 09/10/21 - Ikast - DM Rally - DM

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  Yokohama Advan dæk


  H.I. Auto