DM Rally   02/05/22

Kurt Mejer og Steen Bøgelund fra Rally Team Mejer fører fortsat Danmarksmesterskabet i rally efter 2. afdeling på Fyn
Det bakkede fynske landskab omkring Assens og Fåborg var på årets sidste aprildag rammen om 2. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Kongelig Dansk Automobil Klub havde arrangeret et kort, men krævende rally med udgangspunkt fra Assens. I flot og solrigt vejr blev 1. deltager sendt afsted fra torvet Assens kl. 12.01. Borgmester Søren Steen Andersen svingede startflaget, og rallybilernes summen i området var i gang.

Kurt Mejer og Steen Bøgelund havde et mål med Anderup El Rally, nemlig af gennemføre løbet, og få point på kontoen før 3. afdeling af Danmarksmesterskabet køres i Nordjylland lørdag, den 25. juni. På forhånd vidste teamet at det ville blive vanskeligt at køre en klassesejr hjem på Fyn, da de meget snoede og bakkede veje ikke passer til den voldsomme Volvo 242 Turbo. De korte afstande mellem mange sving og bakketoppe er ikke optimalt for turbobilen. Reaktionstiden i turboen gør at effekten i motoren ikke bliver udnyttet optimalt, inden der igen skal bremses ned.


Kurt Mejer og Steen Bøgelund på en af de mange skovstrækninger i 2. afdeling af Danmarksmesterskabet 2022.
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Målsætningen før løbet blev indfriet. Bilen virkede perfekt, og både Kurt Mejer og Steen Bøgelund kunne ved målstregen efter de otte hastighedsprøver se sig selv på den næst højeste skammel på podiet med en flot 2. plads i klasse DM9. Det betyder at de med en 1. Plads i kurven fra 1. afdeling på Sjælland, nu fører kampen om Danmarksmesterskabet i klassen. Klassen blev vundet af Johnny Pedersen/Arne Pagh, BMW M3 med et forspring på 4,8 sekunder, mens 3. pladsen gik til Ejnar Rosenhøj/Lars Caspersen, Opel lige under et minut efter Kurt Mejer og Steen Bøgelund.


De gule og lysegrønne forårsfarver dominirede det Fynske landskab, hvor Kurt Mejer og Steen Bøgelund her passerer et stykke grusvej.
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Som nævnt køres 3. afdeling af Danmarksmesterskabet lørdag den 25. juni, hvor Motor Sport Nordjylland står som arrangør i forbindelse med DM-ugen i Aalborg. DM-ugen i Aalborg, er første gang, at Danmarks Idræts Forbund i samarbejde med en kommune afholder et ugelangt idrætsarrangement, hvor der kæmpes om op til 25 Danmarksmesterskaber i forskellige discipliner, herunder i flere motorsportsdiscipliner under Dansk Automobil Sports Union.

Rally Team Mejer

rallypics.dk
Viggo Johansen


Læs mere om:
 • Kurt Mejer
 • Assens
 • 30/04/22 - Assens - DM Rally - DM

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  Yokohama Advan dæk


  H.I. Auto