DM Rally   04/05/22

Michael Broberg fik et dramatisk comeback
Men fightergenet er intakt, så nu skal der varmes op til næste runde

For Michael Broberg blev starten i årets anden runde af Dansk Super Rally et comeback, som han sent vil glemme.


(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

- Det var et skrækkeligt rally med mange problemer. Ikke rallyet som sådan, for det var med nogle meget fine og udfordrende prøver. Men for mig blev det et særdeles udfordrende comeback til rally uden forudgående test af nogen art, så vi var i ilden straks fra starten, fastslog Michael Broberg fra Låsby, da han og co-driver Niels Gramstrup, Silkeborg, havde kørt de sidste meter af weekendens fynske Anderup El Rally og rullede gennem målporten ved Assens Arena.


Trods mange ekstra udfordringer kunne Michael Broberg fuldende sit comeback med at køre i mål.
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

- Det var min første start siden DM-rallyet på Djursland i 2020 og det var direkte ud i ilden til en stribe problemer undervejs, Dels med bilens bremser, dels med en knækket trækaksel og dels med en upålidelig brændstofmåler. Dertil kom at vi skulle vænne os til det nye RallySafe, men Niels, som var stand-in for Mette Jensen, løste opgaven perfekt, fastslog Michael Broberg og tilføjede:

- Men det var ikke befordrende for koncentrationen at være usikker på, om vi havde en fejl på eller lækage i brændstofsystemet og måske var ved at løbe tør for benzin. Det hjalp heller ikke på rytmen, at den højre trækaksel knækkede på Søbo-prøven midtvejs i rallyet, så vi måtte køre med træk alene på venstre forhjul.


Michael Broberg og Niels Gramstrup fik noget at forholde sig til i Anderup El Rally, men trods alle genvordigheder nåede de dog hele vejen fra start til mål.
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

- Ved den efterfølgende servicepause fik vores servicefolk trækakslen udskiftet og bilen gjort kampklar igen med hjælp fra Patrick Clausens og Rasmus Sørensens team, hvilket vi skylder dem en stor tak for, så vi trods alt blev i stand til at fortsætte og komme i mål. Det var godt at komme i gang på ny og mærke, at fightergenet er intakt, alene dét var grund nok til at strække armene i vejret, konstaterede Michael Broberg.


Et bremseproblem, en knækket trækaksel, en usikker brændstofmåler, et nyt trackersystem og en spoleret rytme - men værst var akselbruddet.
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

Inden næste runde af Dansk Super Rally i juni får han lejlighed til at teste sin Opel Adam, når der køres Motorsportshop Rally Show i Ringe på Fyn den 29. maj. Samtidigt deltager han tillige med Opel Adam-kørerne, Patrick Brill Clausen, Silkeborg og Casper Algren Jensen, Broby, i et sideløbende Motorsport For Life-event.
Når han stiller til start i Rally Aalborg den 25. juni er Mette Jensen igen i bilens højre sæde.
Det er i alle tilfælde planen.


Med servicefolk fra tre team fik Broberg Motorsport den lille Opel Adam sat i stand til at fortsætte i det fynske rally.
(Foto: Morten Dam, specialpress@gmail.com)

Michael Broberg
Broberg Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress


Læs mere om:
 • Assens
 • 30/04/22 - Assens - DM Rally - DM

 •  
  Reklamer

  Yokohama Advan dæk


  H.I. Auto


  Bruno Hansen Motorsport