Dansk Motorsport Award   01/12/23

Christian Rasmussen er årets bilsportskører 2023
Christian Rasmussen er modtager af prisen som årets bilsportskører 2023. Det sker på baggrund af Dragør-kørerens mere end overbevisende mesterskabstitel i Indy Nxt 2023.

Prisen som årets bilsportskører er torsdag delt ud til Danish Motorsport Awards I motivationen for udvælgelsen af Christian Rasmussen som årets bilsportskører 2023 lægger komiteen bag vægt på følgende:

Det er den grad lykkedes for den 23-årige dansker at skabe en karriere i amerikansk motorsport, og kunne i år tage sit tredje formelmesterskab på fire år. Efter sejren i USF2000-klassen i 2020 og Indy Pro2000-serien året efter tog han i år titlen i Indy NXT – det, der tidligere var kendt som Indy Lights – hvor han i sin anden sæson vandt fem af de 14 løb.


Christian Rasmussen er årets bilsportskører 2023
(Foto: Joe Skibinski)

Den dedikation og målrettethed, som Christian Rasmussen har vist i sit karrierevalg, og de resultater, han har skabt, er nu blevet belønnet med titlen som årets bilsportskører – DASUs fornemmeste hædersbevisning til en aktiv.

Christian Rasmussen foretog, efter at have kørt karting, Formel Ford og siden Formel 4, til 2018-sæsonen et utraditionelt skifte. I modsætning til mange andre landsmænd valgte han de europæiske baner og klasser fra og satsede i stedet på at skabe sig en karriere i amerikansk formelsport. Ved siden af formelbilerne har danskeren også deltaget i langdistanceløb for ERA Motorsports, i 2023 med to podieplaceringer til følge.

Christian Rasmussen skal til næste år deltage i udvalgte løb i IndyCar for Ed Carpenter Racing, hvor han bliver den tredje dansker, som får muligheden for at deltage i det legendariske Indianapolis 500.

”Hvis jeg skal beskrive Christian med ét ord så er det modig. Christian har igennem hele sin karriere altid udvist stort mod. Både på banen, men også i sine karrierevalg. Han er på mange måder et forbillede for den næste generation, da han har bevist, at man kan slå igennem på motorsportens største scener ved at være dedikeret, hårdtarbejdende hurtig og modig. Med Christians indtog i Indycar 2024 får han endnu engang lov til at vise sit mod frem, når han skal bevise sine evner og sit talent imod nogle af verdens dygtigste racerkørere,” siger talent- og elitechef Jacob Nørtoft.

”Jeg er super beæret over at modtage denne pris, det er prisen, alle vi racerkørere gerne vil vinde, så at jeg endelig modtager denne er stort og kommer efter et fantastisk år for mig med mesterskab og kontrakt i Indycar, så fremtiden ser spændende ud for mig,” siger Christian Rasmussen, der ikke selv kunne være til stede ved uddelingen, da han er i gang med forberedelserne til 24-timersløbet på Daytona.

Dansk Automobil Sports Union (DASU) har siden 1993 kåret årets bilsportskører. For at vinde hæderen skal man være en aktiv udøver, der på særlig og ekstraordinær måde har gjort sig fortjent til titlen.

Årets bilsportskører udvælges af et panel nedsat af DASUs bestyrelse og består af formand for DASU Henrik Møller Nielsen, formand for DASUs eliteudvalg Hans Bruun, redaktør for Autosport Morten Alstrup og Tom Kristensen.

Se de tidligere vindere af titlen som årets bilsportskører her.

DASU


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen

  •  
    Reklamer

    Bruno Hansen Motorsport


    H.I. Auto


    Yokohama Advan dæk