Hill Climb   30/05/24

Rally Team Mejer havde en succesfuld, men varm maj-weekend på Sjælland
I en weekend med sol fra en skyfri himmel, havde Historisk Motor Sport Danmark arrangeret ikke mindre end 2. og 3. afdeling af Danmarksmesterskabet i Hill Climb. Lørdag den 25. maj kørtes den anden af årets afdelinger, arrangeret i samarbejde med Automobil Sports Klubben Hedeland, mens tredje afdeling, søndag den 26. maj var arrangeret af Historisk Motor Sport Danmark.

Rally Team Mejer stillede til start i begge afdelinger med de to hurtige Volvo 242 Turbo, kørt af henholdsvis Kurt Mejer og Heino Mejer. De to Volvo 242 Turbo kører i den historiske klasse 6B, for biler fra før 31.12.1990, med motorer over 1300ccm. I begge weekendens løb blev der kørt to tidtagninger og tre tællende heats.


Heino Mejer og Bo Mølgaard kørte to perfekte Hill Climb på Sjælland i weekenden den 25. og 26. maj, og snuppede samtlige mulige 1. pladser
(Foto: PeterejPhoto)

I lørdagens løb, som havde rallycentrum og serviceplads i idyllisk natur på det gamle Ryegaard Gods ved Kirke Såby. Der blev kørt på en 2.700m lang asfaltstrækning, som var præget af en del ligeudkørsel, hvor udfordringen var de mange opstillede chikaner, som kun kan passeres med stærkt nedsat hastighed. Chikanerne udfordrede Kurt Mejer en del, og han måtte se sig ramt af nogle strafsekunder, da han flere gange ramte de snævert opstillede gummikegler. Heino Mejer havde mere held med sine passager, og kunne køre en generel 1. plads hjem i løbet, og dermed også en klassesejr. Kurt Mejer blev nr. 18 generelt, og sluttede på en 5. plads i klassen.

Søndagen var atter præget af sol og varme. Denne gang var der rallycentrum og serviceplads på en gård på Soderupvej udenfor Roskilde. Der var fundet en rigtig fin 3.100m krævende Hill Climb strækning med mange snævre sving, og tæt på rallycentrum. Endnu engang, og for 3. gang i år, lykkedes det Heino Mejer at score en generel 1. plads, og dermed også klassesejren i klasse 6B. Kurt Mejer tog 10. pladsen i det generelle regnskab, og sluttede på en 7. plads i samme klasse.

Efter de tre kørte tre afdelinger, ligger Heino Mejer nu på en sikker 1. plads, både i mesterskabet for biler over 1.300 ccm, og klassemesterskabet i klasse 6B. Kurt Mejers status efter de tre første afdelinger kendes i skrivende stund ikke.


Her ses Kurt Mejeri Ryegaard Hill Climb, hvor han kæmpede med de meget snævre chikaner, som nærmest var for smalle til biler større end en Morris Mascot
(Foto: PeterejPhoto)

Hill Climb er en af verdens ældste motorsportsgrene, og dyrkes over hele verden. Deltagernes biler er inddelt i forskellige klasser. I de historiske klasser, hvor man bygger bilerne efter internationale historiske reglementer, skelner mellem enten mellem alder på bilen eller ccm-størrelsen på motoren.

Det er også muligt at køre i modificerede biler, hvor man indenfor et reglement kan lave diverse optimeringer og tuninger af bilen. Her skelner man så efter et vægt-/effektprincip, hvor der inddeles i klasser beregnet efter antal hestekræfter i forhold til bilens vægt.

Næste Hill Climb for Rally Team Mejer køres ved Lind syd for Herning, den 15. juni.

Rally Team Mejer

rallypics.dk
Viggo Johansen


Læs mere om:
 • Heino Mejer
 • Kurt Mejer
 • Roskilde
 • 25/05/24 - Roskilde - Hill Climb
 • 26/05/24 - Roskilde - Hill Climb

 •  
  Reklamer

  Bruno Hansen Motorsport


  Yokohama Advan dæk


  H.I. Auto